Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kraj za Vekić

Karlović glatko izborio treće kolo Australian Opena

Divu sa Šalate dovoljno je bilo 19 asova za pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 3. kolo prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira, Australian Opena nakon što je u 2. kolu sa 6:4, 6:4, 6:4 svladao Australca Andrew Whittingtona za točno dva sata igre, dok je Donna Vekić svoj nastup okončala u 2. kolu, nju je svladala bivša prva igračica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki sa 6:1, 6:3.

Protiv domaćeg igrača koji je dobio pozivnicu za nastup u glavnom dijelu turnira Karlović je stigao do pobjede ostvarivši po jedan "break" u svakom setu. U prvom i trećem do prednosti je stigao u petom gemu, a u drugom odmah u prvoj igri. Naš je veteran bio suočen s ukupno pet "break-lopti" suparnika, po jednom u prvom i trećem setu, te s tri u drugom, ali svaki se put uspio spasiti. Dvoboj je završio sa 57 posto ubačenog prvog servisa i realizacijom od 85 posto, a ovoga mu je puta za uspjeh bio dovoljno 19 asova.

Karlovićev suparnik u 3. kolu bit će Belgijanac Daniel Goffin.

Vekić je protiv Wozniacki mala velikih problema u igri na svoj početni udarac, ukupno je izgubila čak šest od osam gemova na vlastiti servis. Susret je okončala sa 42 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa, odnosno 41 posto nakon drugog, pa joj nije mnogo pomoglo niti to što je dva puta ostvarila "break" protiv odlične Dankinje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider