Tenis
SPORTOVI
Tenis
Slavio Amerikanac Ram

Karlović drugu godinu zaredom ostao bez naslova u Newportu

Hrvatski tenisač Ivo Karlović drugu je godinu zaredom izgubio u finalu ATP turnira u američkom Newportu koji se igra na travnatoj površini tjedan dana nakon Wimbledona, nakon Lleytona Hewitta prošle godine, ove ga je svladao Amerikanac Rajeev Ram i to sa 7-6 (5), 5-7, 7-6 (2) nakon dva sata i 23 minute igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ramu, koji je prije turnira u Newportu bio 161. igrač na ATP ljestvici, ovo je drugi ATP naslov u karijeri, a i prvoga je osvojio u Newportu prije šest godina. To su mu ujedno i jedina dva finala u karijeri.

Karlović je izgubio dvoboj u kojemu niti jednom nije izgubio servis. Ovo mu je bio 14. nastup u finalu nekog ATP turnira, a ostao je na šest naslova.

Karlović u prvom setu nije uspijevao ugroziti servis 161. igrača svijeta iako je Ram imao tek 45 posto ubačaja prvog servisa. S druge strane, naš je igrač bio suočen s jednom "break-loptom" kod rezultata 1-1, no izvukao se iz te neugodne situacije. U "tie-breaku" svaki je igrač osvajao bodove na svoj servis do 4-4, a tada je Ram uspio napraviti "mini-break", a potom i do dvije set-lopte povevši sa 6-4 uz servis. No, tada je pogriješio na mreži poslavši volej u aut i ponudio Karloviću priliku za povratak u set. Nažalost, Karlović to nije iskoristio, već je na drugu Ramovu set-loptu on promašio volej i omogućio Amerikancu prednost od 1-0 u setovima.

U drugom setu Karlović je mnogo sigurnije držao svoj servis, a u završnici je napokon zaprijetio i oduzimanjem servisa Ramu. Do prve tri "break-lopte" u meču Karlović je stigao kod rezultata 4-4 i to nakon što je Ram imao 40-0. Karlović je spojio nekoliko odličnih reterna, ali je na prvu "break-loptu" promašio forhend, potom je Ram uz mnogo sreće pogodio liniju i tako sapsio drugu "break-loptu", dok je treću spasio asom. Ipak, ono što nije uspio kod 4-4, Karlović je napravio kod rezultata 5-5. Tada je naš igrač imao sreću na "break-loptu", njegov je retern udario u vrh mreže i omeo Rama koji je potom promašio volej.

Oba igrača čvrsto su držala svoj servis u trećem setu o čemu svjedoči podatak kako je Karlović izgubio samo dva, a Ram četiri poena u po šest servis-gemova, pa je o pobjedniku odlučivao "tie-break". A u odlučujućoj igri sreća je ponovno bila na strani Amerikanca, kod rezultata 1-1 on je krajnjim naporom uspio dohvatiti lopticu nakon Karlovićeva prvog servisa, a retern je sletio na samu liniju igrališta pored iznenađenog Karlovića. Potom je Ram ostvario još jedan "mini-break" i stigao do velike prednosti od 5-1 koju nije propustio.

FINALE:

Rajeev Ram (SAD) - IVO KARLOVIĆ (HRV/2) 7-6 (5), 5-7, 7-6 (2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider