Tenis
SPORTOVI
Tenis
Jednom riječju: dominacija

Kakav dan Hrvata u Wimbledonu: I Mektić i Škugor u četvrtfinalu!

Veliki uspjeh polučili su hrvatski tenisači na startu drugog tjedna Wimbledona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska kombinacija Nikola Mektić i Franko Škugor plasirala se u četvrtfinale turnira muških parova u Wimbledonu, Zagrepčanin i Šibenčanin su u susretu 3. kola svladali Australca Sama Grotha i Šveđanina Roberta Lindstedta sa 6:7 (7), 7:6 (4), 7:5, 7:5.

Mektić i Škugor ovom su se pobjedom pridružili Splićaninu Mati Paviću koji je ranije u ponedjeljak izborio plasman u četvrtfinale s austrijskim tenisačem Oliver Marach, oni su svladali britanski dvojac Jay Clarke - Marcus Willis sa 6:3, 6:4, 7:6 (3). Ujedno, Mate Pavić se plasirao u četvrtfinale mješovitih parova. S Ukrajinkom Ljudmilom Kičenok u susretu 3. kola svladao Južnoafrikanca Ravena Klaasena i Slovenku Katarinu Srebotnik sa 6:4, 7:5.

Osim njih trojice u parovima, u četvrtfinalu će u pojedinačnoj konkurenciji igrati Marin Čilić koji je pobijedio Roberta Bautistu Aguta.

Nažalost, Ivan Dodig koji je sa Španjolcem Marcelom Granollersom bio postavljen za šestog nositelja, te Antonio Šančić s Francuzom Hugom Nysom završili su svoj put u All England Clubu u 3. kolu.

Dodig i Granollers poraženi su u pet setova 6:2, 3:6, 4:6, 7:6 (7), 3:6 od američko-novozelandskog para Ryan Harrison - Michael Venus, dok su Samoborac Antonio Šančić i Francuz Nysom izgubili od prvih nositelja Finca Henrija Kontinena i Australca Johna Peersa sa 3:6, 6:3, 1:6, 4:6.

Mektić i Škugor će u četvrtfinalu igrati protiv Čileanca Hansa Podlipnika i Bjelorusa Andreja Vasiljevskog, dok Pavić i Marach čekaju poljsko-bjeloruske kombinaciju Marcin Matkowski - Maks Mirnji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider