Tenis
SPORTOVI
Tenis
Masters u Rimu

Jubilarni trideseti meč Federera i Nadala: Sudar titana!

Roger Federer i Rafael Nadal igrat će u finalu Mastersa u Rimu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Federer se plasirao u finale Mastersa u Rimu pobijedivši u polufinalu Francuza Benoita Pairea 7-6(5), 6-4. U prvom su setu i jedan i drugi imali dosta prilika za break. Paire četiri šanse, a Federer pet, s tim da su obojica i uspjela po jednom oduzeti servis suparniku.

Prvi je to učinio Paire kod 3-3 i to nakon što je na svom gemu spasio 0-40. No, Paire nije dugo uživao u prednosti, već je ispustio prednost odmah pri servisu za vodstvo 5-3. Tako se otišlo u tie-break gdje je Paire bio u odličnoj poziciji. Kod 5-4 je imao dva servisa za prvi set, ali je uspio tek - izgubiti tri poena zaredom.

Takav kraj prvog seta se odrazio na početak drugoga u kojem je Federer odmah došao do breaka prednosti. No, Paire je kao i cijeli turnir, i ove subote igrao odlično, te je kod 3-2 za Švicarca imao dvije vezane break-prilike. No, nije ih iskoristio i tada je lagano počeo njegov kraj u ovom polufinalu. Više nije imao šanse vratiti break minusa...

U nedjeljnom će finalu Federer i Nadal odigrati jubilarni trideseti međusobni meč u karijeri. Nadal je u opipljivoj prednosti od 19-10, a jedini meč ove godine je lako dobio Nadal. U pitanju je četvrtfinale Indian Wellsa, a Španjolac je slavio 6-4, 6-2. Na zemljanoj podlozi je Nadalova dominacija još izraženija - ima 12-2 protiv Švicarca. (TS)

 

ATP Rim, polufinale:

Nadal (5) - Berdych (6) 6-2, 6-4

Federer (2) - Paire 7-6(5), 6-4
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider