Tenis
SPORTOVI
Tenis
'dar s neba'

Delpo se vratio! Nakon 11 mjeseci mučenja Argentinac ponovno 'gazi'

Nakon 11 mjeseci rehabilitacije na ATP Tour se vratio Juan Martin del Potro...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinski tenisač Juan Martin del Potro vratio se na ATP Tour nakon gotovo godinu dana izbivanja zbog ozljede. Pobjednik US Opena iz 2009. godine slavio je u 1. kolu Delray Beacha protiv Amerikanca Denisa Kudle s uvjerljivih 6:1, 6:4.

"Pobjeda nakon 11 mjeseci neigranja turnira je pravi dar s neba za mene. Uzbuđen sam i ukoliko ostanem zdrav, možda jednog dana ponovno budem opasan za sve igrače na Touru", rekao je skromni Del Potro, bivši broj 4 na svijetu.

Ovo je njegov četvrti povratak na Tour zbog brojnih ozljeda koje su ga pogodile u posljednjih nekoliko godina. Prošlu je godinu po treći put u posljednjih šest sezona završio izvan kruga 100 najboljih igrača svijeta.

"Moja obitelj i prijatelji su gledali u Argentini ovaj meč na televiziji. Znam da su ponosni na mene i da im je drago da je sve prošlo dobro. Znaju koliko sam patio proteklih godina kada nisam mogao igrati", ispričao je Delpo, koji i dalje najviše problema ima s backhandom, udarcem koji igra s problematičnim lijevim ručnim zglobom.

"Znao sam da će servis i forehand biti u redu, ali ono zbog čega sam bio jako nervozan bio je backhand. Na tome trebam još puno raditi", zaključio je Argentinac, danas 1042. igrač svijeta...

Del Potro će u 2. kolu igrati protiv Australca John-Patricka Smitha, kvalifikanta koji je u 1. kolu bio bolji od našeg Ive Karlovića s 2:1 u setovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider