Tenis
SPORTOVI
Tenis
'bolan udarac'

I ponosni Amerikanci priznali: Skidamo kapu! Odigrali su nevjerojatno!

Reprezentacija SAD-a brzo se nakon neočekivanog poraza od Hrvatske u četvrtfinalu Davis Cupa povukla u svlačionicu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su Amerikanci slavili nakon prvog dana dvoboja s Hrvatima, bili su uvjereni da prolaze dalje nakon vodstva 2:0, naši tenisači sve su uspjeli preokrenuti te slavljem 3:2 doći do polufinala Davisova kupa. Izbornik SAD-a Jim Courier bio je silno razočaran, ali smogao je snage čestitati našim.

"Moramo biti korektni i čestitati Hrvatima. Skidam im kapu jer su odigrali nevjerojatno u subotu i nedjelju. Mi smo jako razočarani, ali i ponosni na uloženi napor. Ponosan sam na trud igrača", kazao je Courier kojem američki mediji predviđaju otkaz nakon ispadanja.

Courier smatra da je njegovim igračima nedostajalo i malo sreće.

"Četvrti meč je bio vrlo izjednačen, ali Čilić je bio drugačiji igrač nego u petak. Teško je reći što bi se dogodilo da je John osvojio prvi set. Igrao je i dalje dobro, ne mislim da je u prvom setu bio ključ cijelog meča, no možda bi bilo malo drugačije da ga je uspio osvojiti. Dečki su se stvarno borili, ali na kraju su Hrvati ipak bili bolji. Ovo je vrlo bolan poraz, teško je kad izgubiš na domaćem terenu. To je težak udarac za nas".

Jack Sock prvog je dana iznenadio Čilića, ali u odlučujućem meču nije imao previše šanse protiv Ćorića.

"Imao sam prilike, no nisam ih iskoristio. To je tenis. Nekad vas ide, a nekad ne ide. Moram priznati i da je on odigrao dobar meč", rekao je drugi reket SAD-a.

Hrvatsku u rujnu čeka domaći polufinale protiv Francuske, a SAD-u preostaje čekati sljedeću godinu i novi pokušaj osvajanja titule koju najuspješnija nacija čeka od 2007. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider