Tenis
SPORTOVI
Tenis
ITF traži drakonsku kaznu

Jako loša vijest za Čilića: U pitanju je karijera!

Odluka o žalbi Marina Čilića pred Međunarodnim sportskim sudom (CAS) bit će poznata najkasnije za mjesec dana, ali loša je vijest za hrvatskog tenisača da ITF sada za njega traži dvogodišnju kaznu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećamo, Čilić je zbog pada na doping-testu kažnjen devetomjesečnom suspenzijom koja istječe 31. siječnja sljedeće godine. Međugorac je testiran tijekom ATP turnira u Münchenu, a u njegovom je uzorku pronađena zabranjena supstanca niketamid.

Iako je nezavisni sud Međunarodne teniske federacije (ITF) ustvrdio je kako je Čilić zabranjenu tvar unio u tijelo nenamjerno, kao posljedicu uzimanja tablete glukoze kupljene u ljekarni i bez namjere poboljšanja izvedbe na terenu, naš je tenisač ipak oštro kažnjen.

Čilić je odmah najavio žalbu, a svoj će slučaj iznijeti pred CAS-om iduće srijede u Londonu. No, cijela je priča dobila nevjerojatan dodatak: na presudu vlastitog nezavisnog suda žalio se i ITF i traži da naš tenisač bude suspendiran na dvije godine! Potvrdio je to u srijedu stranim medijima glavni tajnik CAS-a Matthieu Reeb.

Također, Čilić je tražio da presuda bude poznata do 28. listopada kako bi mogao igrati na ATP turniru u Parizu ako bude oslobođen.

„Odluka će biti poznata brzo nakon saslušanja, vjerojatno nekoliko dana kasnije“, objasnio je Reeb. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider