Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prvi put u karijeri

Iznenađenje u Šangaju: Ivo Karlović šokirao Marina Čilića!

U dvoboju prvog kola Masters 1000 ATP teniskog turnira u Šangaju Ivo Karlović je u hrvatskom okršaju nakon dva sata i 15 minuta igre pobijedio Marina Čilića 7-5, 2-6, 7-6 (2).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivi Karloviću je to prva pobjeda protiv Marina Čilića nakon dva poraza u kojima nije osvojio niti set. Prvi put su igrali 2010. u Zagrebu gdje je Čilić slavio 7-6, 6-4, a godinu dana kasnije Karlović je u Rimu predao meč nakon što je izgubio prvi set i prvi gem drugog seta.

Bila je to i druga Karlovićeva pobjeda ove godine protiv nekog od igrača iz Top 10 nakon što je na startu sezone svladao Tomaša Berdycha.

Prvi set je odlučen breakom u 11. gemu kada je Karlović odigrao nekoliko sjajnih poena. Deveti tenisač svijeta se vratio u drugom setu u kojem je dva puta oduzeo Karloviću servis. Prvo je načinio break za 3-1, a potom još jednom za potvrdu seta. U tim trenucima se činilo kako je Čilić preuzeo kontrolu i kako će u trećem setu mirno privesti meč kraju. No 'div sa šalate' je odigrao odlično.

U trećem setu nije izgubio poen nakon prvog servisa (19 od 19). Čilić je stigao do trinaeste igre spasivši dvije break lopte, no u 'tie-breaku' nije išlo. Karlović je poveo 6-1 i lako obranio prednost.

U drugom kolu Karlovića očekuje Tajvanac Yen-Hsun Lu s kojim je igrao tri puta, a jednom je slavio. Ove godine su igrali dva puta, Lu je pobijedio u Halleu, a Karlović u Memphisu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider