Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo ivo

Ivo Karlović iznenadio teniski svijet, ali i rastužio Mariju Šarapovu

Briljantan je meč odigrao hrvatski tenisač Ivo Karlović u 1. kolu Roland Garrosa. Na pariškoj je zemlji izbacio 11. nositelja Grigora Dimitrova, pobijedivši sa 6-4, 7-5, 7-6(4)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koliko je 35-godišnji Ivo Karlović dobro servirao i igrao, govori i podatak da je u cijelom meču, koji je trajao 118 minuta, samo jednom bio suočen s break-loptom, ali nije dopustio da mu 12 godina mlađi Bugarin oduzme servis. Poslije uspješno ubačenog prvog servisa, Karlović je izgubio samo sedam poena. Imao je nešto manje ''winnera'' od Dimitrova (42-25), ali i manje neforsiranih pogrešaka (16-22).

U prvom je setu Karlović do breaka došao u sedmom gemu i nakon toga mirno odservirao za 1-0. U drugoj je dionici svaki tenisač najprije propustio po jednu priliku za break, da bi u 11. gemu Zagrepčanin ponovno došao do šanse. Nije se čak ni morao potruditi da je realizira budući da je Dimitrov napravio dvostruku pogrešku. Treći set nije donio nijednu priliku za oduzimanje servisa, a u tie-breaku je naš tenisač odmah poveo s 3-0 i potom čuvao prednost do kraja, te 22. asom zaključio priču i kreirao jednu od najvećih senzacija prvog kola.

Bio je ovo, inače, treći međusobni meč između Karlovića i Dimitrova, te druga pobjeda za 37. igrača svijeta i dečka Marije Šarapove.

''Nikad nije lako igrati protiv Ive. Veliko je ovo razočaranje za mene, vjerovao sam da imam dobre šanse ovdje'', rekao je Dimitrov nakon meča.

''Karlović je igrao stvarno dobro, očito je pun samopouzdanja nakon prošlotjednog finala u Düsseldorfu. Servirao je dobro, ali zapravo su mu svi udarci danas bili kvalitetni. Ja nisam uspio pronaći svoj ritam niti iskoristiti ono malo šansi što sam imao'', priznao je 12. reket svijeta.

Sljedeća prepreka na drugom Grand Slam turniru godine našem će tenisaču biti bolji iz dvoboja između Austrijanca Andreasa Haider-Maurera i Nijemca Daniela Brandsa.(TS)



Roland Garros, tenisači, 1. kolo:

Karlović - Dimitrov (11) 6-4, 7-5, 7-6(4)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider