Tenis
SPORTOVI
Tenis
Šesti turnir u karijeri

Proživljava drugu mladost: Ivo Karlović osvojio Delray Beach!

Hrvatski tenisač Ivo Karlović osvojio je ATP turnir u američkom gradu Delray Beachu nakon što je u finalu svladao američkog tenisača Donalda Younga s 6-3, 6-3 za sat i 10 minuta igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karlović je do svog šestog naslova u karijeri, te prvog nakon dvije godine, došao pobijedivši deset godina mlađeg Younga, 56. na ATP listi, u dva seta, bez ijednog tie-breaka. Zagrepčanin je napravio 'break' za 4-3 u prvom setu, a potom s još dva oduzeta servisa nanizao pet gemova u nizu za vodstvo od 3-0 u drugom setu, koje nije ispustio dokraja. Ivo je u meču imao 13 as-servisa i šest dvostrukih pogrešaka pri servisu, a spasio je svih šest lopti za obrat kod svoga servisa.

Karloviću je to šesti naslov u 13. finalu. Prvi puta je 35-godišnji Karlović slavio 2007. u Houstonu, a iste godine je bio pobjednikom Nottinghama i Stockholma. Naslov u Nottinghamu je obranio 2008. godine, a zadnji puta je Ivo podigao trofej u Bogoti, u srpnju 2013. godine. Sljedeći tjedan Ivo će napuniti 36 godina i najstariji je pobjednik Delray Beacha, iz kojeg odlazi bogatiji za 84.250 USD i 250 ATP bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider