Tenis
SPORTOVI
Tenis
Odličan rezultat

Ivo Karlović izborio polufinale Memphisa!

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u polufinale ATP turnira koji se igra na tvrdoj podlozi u Memphisu, uz nagradni fond od 568.805 dolara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrepčanin je u četvrtfinalu pobijedio Amerikanca Jacka Socka sa 7-6(4), 6-7(3), 6-3 u meču koji je trajao dva sata i 25 minuta. U prva dva seta nijedan od tenisača nije uspio napraviti break da bi u trećoj dionici Socku popustio servis, što je naš 35-godišnji tenisač iskoristio za dvostruki break i pobjedu. Ispalio je 80. reket svijeta 16 asova i osvojio 84 posto poena nakon ubačenog prvog servisa.

Karloviću je ovo druga pobjeda u isto toliko međusobnih mečeva protiv 21-godišnjeg Amerikanca. Sljedeći mu je suparnik Tajvanac Yen-Hsun Lu, 54. igrač svijeta, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Amerikanca Alexa Kuznetsova sa 6-1, 6-4. Lu je pobijedio Karlovića u njihovom posljednjem dvoboju, prije dvije godine u londonskom Queen's Clubu, ali je naš tenisač prije toga bio dvaput bolji na Challengerima.

U drugom će polufinalu igrati branitelj naslova, Japanac Kei Nishikori, i Amerikanac Michael Russell. (TS)

ATP Memphis, četvrtfinale:

Nishikori (1) - Bogomolov 3-6, 6-3, 6-2

Russell - Hewitt (3) 6-3, 7-6(6)

Lu (4) - Kuznetsov 6-1, 6-4

Karlović - Sock 7-6(4), 6-7(3), 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider