Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo majstore

Ivi Karloviću naslov nakon pet godina: 61 gem bez izgubljenog servisa!

Hrvatski tenisač Ivo Karlović na drugom je turniru poslije tromjesečne pauze prouzročene virusnim meningitisom otišao do kraja. U finalu Bogote pobijedio je domaćeg predstavnika Alejandra Fallu 6-3, 7-6(4)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi je to trijumf za 34-godišnjeg Zagrepčanina Ive Karlovića na ATP-ovu Touru nakon Nottinghama u lipnju 2008. godine. Igrao je prvi finale od Delray Beacha 2010. Ovo mu je peti naslov u karijeri.

Posao je protiv 122. tenisača ATP-ova renkinga odradio za samo 78 minuta. Do breaka u prvom setu došao je u četvrtom gemu, da bi pobjedu izborio tie-breakom u drugom setu, nakon što je u 11. gemu, pri 5-5 rezultatu, pritisnuo Kolumbijca trima break-loptama.

''Bio je ovo za mene nevjerojatan tjedan. Zahvaljujem se navijačima, čestitam svom suparniku i nadam se da ću vas posjetiti opet sljedeće godine'', poručio je publici s terena na 2600 metara nadmorske visine hrvatski veteran.

Kroz cijeli finale nije 155. tenisač svijeta dopustio suparniku niti jednu break-loptu. Nije izgubio niti jedan servis-gem na cijelom turniru igranom na tvrdoj podlozi: trenutačno je na nizu od 61 uzastopnoga osvojenog gema na vlastitom servisu.

Nastavak se idućeg tjedna može očekivati u Atlanti.

Tijekom turnira ispalio je 104 asa, od čega u finalu 16. Dvama asovima završio je ovaj, inače inauguralni turnir.

Od idućeg ponedjeljka nekoć 14. tenisač ATP-ove ljestvice ponovno će se naći među stotinu najboljih svjetskih tenisača.

ATP Bogota, finale:

Karlović – Falla 6-3, 7-6 (4)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider