Tenis
SPORTOVI
Tenis
Vratio se u Hrvatsku

VIDEO Ivanišević za Novu TV: Marin je na Mount Everestu zabio hrvatsku zastavu!

Goran Ivanišević, trener osvajača US Opena Marina Čilića, vratio se iz New Yorka u Hrvatsku. Evo što je rekao u ekskluzivnom razgovoru za NovuTV:

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveći hrvatski tenisač svih vremena značajno je unaprijedio Marinovu igru i, po Čilićevim riječima, ugradio mu novo zadovoljstvo u igri. Po povratku iz New Yorka Ivanišević je kazao kako ni on ne može vjerovati što je Marin uspio ostvariti, iako je on, kako kaže, vjerovao da Čilić ima kapacitet za ovakve veličanstvene podvige.

VIDEO Evo što je Čilić iz Amsterdama poručio hrvatskim navijačima za Dnevnik NoveTV!

"Ušao je u stratosferu, na Mount Everestu je zabio hrvatsku zastavu. On treba Hrvatskoj, ovo je trebalo. Jedan novi heroj, jedan novi idol i evo ga sad u Marinu Čiliću", kazao je Ivanišević u u ekskluzivnom razgovoru za NovuTV.
"Ja mislim da nitko nije vjerovao osim par ljudi, njegovog cijelog tima. Pokazao je svijetu kako se igra tenis, deklasira je sve. Ono je bio tenis ne 21. nego čak 23. stoljeća", kazao je Čilić pa opisao svoje ponašanje na tribinama.
"Ja sam takav temperament. Mi Dalmatinci smo drugačiji, ne mogu ja sjedit mirno kao Lendl i ne pokazivat emocije. Takav sam, takav ću uvijek biti.

Objasnio je razliku između igranja na terenu i trenerskog posla.
"Nije lako bit trener, puno je lakše igrati - izbaciš sve iz sebe. Tamo ne možeš, moraš sjediti na onoj stolici i molit Boga da sve ide kako treba."

Ivanišević i Čilić imali su svoje rituale tijekom cijelog turnira.
"Nema brijanja, evo sad sam se ja uspio obrijati, i on se krenuo brijat prije polufinala ali onda je rekao neću, ajde. Pijenja kave, doručka... ajde kad kreneš čarat onda čaraš do kraja i nije teško tako da je dobro ispalo."

Ivanišević je u nekoliko rečenica opisao svoj odnos s Čilićem i kako je od njega napravio prvaka.
"Marin je jedan od najomiljenijih tenisača, svi ga vole, stvarno izuzetna osoba. Meni je čast i ponos njega trenirati i eto, sve se to kliknulo, ono što nisam ja možda sa sobom uspio složiti u glavi, posložilo se njemu i ka trener sam to uspio."

"Deset perfektnih setova kad odigraš na Grand Slamu onda zaslužuješ osvojiti turnir, ali na takav način - to je baš da mu se teniski svijet pokloni."
Što dalje?
"Nema stajanja. Ovo mu je druga šansa, već je bio jedanput u prvih deset. Nije se uspio zadržati se, ali sada mislim da više ne bi trebao ispadati", zaključio je Ivanišević.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider