Tenis
SPORTOVI
Tenis
Perfekcija tenisa

Emotivni Ivanišević ponosan na Čilića: Ovo finale nitko nije očekivao!

Goran Ivanišević odigrao je veliku ulogu u teniskom preporodu Marina Čilića…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čilić se plasirao u finalu US Opena preko velikog Rogera Federera, a u finalu ga čeka Japanac Kei Nishikori koji je na podjednako impresivan način pobijedio Novaka Đokovića.
„U finalu će igrati dva igrača kojima je ovo prvi veliki finale Grand Slam turnira", ističe Čilićev trener Goran Ivanišević koji je odigrao veliku ulogu Marinovom u teniskom preporodu.

Nemoćni Federer: Čilić je bio nezaustavljiv. Nisam mu uspio ući u glavu!

FOTO Čilić nakon razbijanja Federera: Najbolji meč u mojoj karijeri!

POBJEDA karijere: ČILIĆ razbio Federera i ušao u finale US Opena!

"U polufinalima su odigrali možda najbolje mečeve u svojoj karijeri, Nishikori protiv Đoković i Čilić protiv Federera, što je dobro za obojicu. Na dan finala će sigurno biti nervozni, ali ovo je velika prilika za obojicu da se popnu na Mount Everest, da postanu nedodirljivi, a kad osvojiš Grand Slam onda si na Mount Everestu. Bit će interesantno, nitko nije očekivao ovo finale, ali ovo je dobro za tenis. Ne radi se o nepoznatim igračima, ali u finalu su dvojica koje nitko nije očekivao u finalu. Prvi put nakon ne znam koliko godina da u finalu nisu Federer, Đoković, Nadal ili Murray. Ovo je doista velika stvar, a što će biti vidjet ćemo u ponedjeljak. Razradit ćemo taktiku, ali sve je tu vrlo jednostavno, sve se zna, treba igrati kao što je igrao do sada i bit će dobro“, prokomentirao je Ivanišević.

Čilić je odigrao protiv Federera najbolji meč u karijeri.
„Svakako da je, ovo je perfekcija tenisa, dobiti Federera na centralnom terenu, na ovakav način to je impresivno, stvarno svaka čast Marinu. Mogu reći da sam izuzetno ponosan na njega, na način kako igra, na način kako prihvaća ovu novu igru. Zasluženo je u finalu i stvarno svaka mu čast“, emotivno će Ivanišević.

Cijeli stadion navijao je za Federera, ali Čilić je to mentalno jako dobro podnio.
„Nije mu bilo lako, svi su navijali za Federera, ali zadnji gem odservirati onako tri asa zaredom… To je onako, kao njegov trener, tako sam ja završavao mečeve“, našalio se Ivanišević.
„Zabiti tri asa i odigrati onako bekend winner zbilja je impresivno. Koliko je smiren, koliko vjeruje u svoju igru, sav ovaj trening i sve što smo radili, doista je sve impresivno. Sve se to sada naplaćuje, zato je u finalu US Opena“, zaključio je Ivanišević.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider