Tenis
SPORTOVI
Tenis
vijest dana u tenisu

Ljubičić bez komentara na vijest koja je odjeknula teniskim svijetom

Proslavljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić koji će u sljedećoj sezoni biti u stručnom stožeru jednog od najboljih tenisača svih vremena Rogera Federera, nije želio komentirati vijest o suradnji s nekadašnjim velikim suparnikom s kojim je još za igračkih dana uspostavio prisan prijateljski odnos.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na upit Hine za komentar vijesti koju je Roger Federer objavio na svom službenom internetskom portalu, prema kojoj će Ivan Ljubičić u njegovom stručnom stožeru zamijeniti legendarnog Šveđanina Stefana Edberga, proslavljeni hrvatski tenisač je rekao da se o tome neće javno izjašnjavati.

Ljubičić je u protekle dvije sezone uspješno surađivao s najboljim kanadskim tenisačem Milošom Raonićem koji je 1. prosinca na svom službenom internetskom portalu objavio da prekida suradnju s Ljubičićem zahvalivši mu za "ogromnu količinu podrške, znanja i razumijevanja koje mu je darovao".

Ta je vijest mnoge iznenadila, s obzirom na to da se pod Ljubičićevim vodstvom Raonić uspeo do četvrtog mjesta na pojedinačnoj ATP ljestvici te došao do polufinala na prošlogodišnjem Wimbledonu, gdje je izgubio od Ljubičićevog novog "poslodavca" Rogera Federera.

Tijekom igračke karijere Ljubičić i Federer su odigrali su 16 međusobnih dvoboja, u kojima je Federer slavio 13 puta, a Ivan triput. U finalima je omjer bio 4-0 za Švicarca, iako su gotovo svi mečevi bili vrlo neizvjesni, a Ljubičić ravnopravan suparnik.

Već za igračkih dana Ivan je s Federerom razvio vrlo snažne prijateljske veze. Često su znali i trenirati zajedno pa ne treba čuditi što se upravo Ljubičić našao na Federerovom popisu kao moguća zamjena za Stefana Edberga pod čijim je vodstvom Švicarac u protekle dvije sezone osvojio 11 naslova, ali i izgubio sva tri Grand Slam finala u kojima se našao (Wimbledon 2014-15, US Open 2015.), sva tri od Novaka Đokovića.

Uz Edberga je Federer u svoju igru ugradio ofenzivniji pristup s više izlazaka na mrežu, što je rezultiralo odličnim rezultatima koje neće biti lako ponoviti. No, Ivanu zasigurno ne nedostaje znanja i iskustva kojim bi mogao pomoći jednom od najboljih tenisača svih vremena koji je objavio da će glavni trener u njegovoj ekipi i dalje ostati Severin Luthi, s kojim Roger Federer surađuje još od 2008. godine.

"Ivan je upoznat s Federerovim okruženjem, koje može biti mnogo veći izazov nego tenisko znanje koje je kod Ljubičića neosporno. Rogerovo okruženje je odlično, ali i vrlo komplicirano", istaknuo je nekadašnji Federerov trener Amerikanac Paul Annacone u razgovoru za New York Times, ne precizirajući na što je točno mislio.

"Ljubičić će donijeti iskustvo, možda i neke nove poglede, što ponekad može biti dobro. U ovoj fazi karijere u kojoj se Federer nalazi, a s obzirom na njegovu otvorenost novim idejama, to za Rogera može biti dobro", dodao je Annacone i za kraj udijelio još jedan savjet Ljubičiću:

"Trebao bi dosta razgovarati sa Severinom (Luthijem). Ivan i Roger se dobro poznaju, no jedno je znati mnogo o tenisu, a potpuno drugo kako to svoje znanje prenijeti i učiniti da igrač čuje ono što mu govorite."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider