Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bolji od Kineza

Dodig prošao kvalifikacije i izborio glavni turnir na Australian Openu

Najbolji hrvatski igrač u parovima prošao je sve tri prepreke u pojedinačnom dijelu kvalifikacija za prvi ovogodišnji Grand Slam.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u glavni ždrijeb prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u subotu u trećem kolu kvalifikacija sa 6:1, 7:5 pobijedio Kineza Di Wua.

U meču koji je trajao sat vremena i 20 minuta, Dodig je servirao šest aseva i šest je puta oduzimao servis suparniku. Dodigu (ATP-153.) je ovo druga pobjeda protiv Wua (ATP-159.)u isto toliko susreta.

Ždrijeb glavnog turnira već je održan i Dodig će u prvom kolu Australian Opena igrati protiv Uzbekistanca Denisa Istomina, 119. na ATP ljestvici, s kojim je do sada igrao jednom, 2013. godine i slavio.

Ako slučajno prođe prvo kolo, u drugom kolu Dodiga će čekati težak zadatak jer ide na boljeg iz ogleda između Španjolca Fernanda Verdasca i drugog tenisača svijeta Novaka Đokovića.

Protiv Španjolca, 40. tenisač svijeta, hrvatski je tenisač igrao četiri puta i slavio samo jednom. Drugi tenisač svijeta Đoković je bio bolji u sva tri dosadašnja susreta protiv Dodiga.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider