Tenis
SPORTOVI
Tenis
Objašnjenje je...

ITF se neće ispričati Marinu Čiliću

Hrvatski tenisač Marin Čilić neće dobiti od Međunarodne teniske federacije (ITF) nikakvu ispriku zbog neugodnosti koje mu je prouzročila devetomjesečnom suspenzijom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Neće biti poduzeti nikakvi dodatni koraci nakon odluke Sportskog arbitražnog suda (CAS). Neovisno antidopinško tijelo Međunarodnog teniskog saveza (IADT) i CAS su utvrdili da je Čilić kriv za kršenje antidopinških pravila i ITF nema više što reći o tome", odgovorio je na upit Hine o tome namjerava li se ITF ispričati Čiliću za neugodnosti koje mu je prouzročio svojom odlukom Ured za odnose javnošću ITF-a.

Naime, Međunarodna teniska federacija je, nakon Čilićevog povlačenja u drugom kolu Wimbledona, objavila da je u njegovom dopinškom nalazu od 1. svibnja iz Muenchena pronađen nedopušteni sastojak niketamid. Čilić je tvrdio kako je nehotice unio zabranjenu supstancu u svoj organizam koristeći tablete glukoze koje je kupio u ljekarni.

ITF je Čilića kaznio sa devet mjeseci zabrane nastupa, ali je nakon Čilićeve žalbe Arbitražni sud za sport (CAS) u Lauseanni tu kaznu smanjio na četiri mjeseca, a naš je tenisač na konferenciji za novinare prošli tjedan u Zagrebu neće tužiti ITF nego da od njih samo očekuje javnu ispriku.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider