Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dostojan oproštaj

Marin nije uspio: Đoković okrenuo Čilića i plasirao se u polufinale Wimbledona!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić zaustavljen je u četvrtfinalu Wimbledona. Protiv prvog nositelja Novaka Đokovića odigrao je sjajan meč, ali je srpski tenisač na kraju slavio sa 6-1, 3-6, 6-7(4), 6-2, 6-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon slabog otvaranja susreta i tek jednog osvojenog gema u prvom setu Čilić je podigao razinu igre i došao do preokreta. Nakon dobivenog drugog seta u trećem je u 11. gemu došao do breaka za vodstvo 6-5. Ipak, set nije uspio završiti servisom i Đoković ga je breaknuo u sljedećem gemu.

U tie-breaku je Međugorac sačuvati mirnoću i sa 7-4 doći na set od pobjede. Međutim, onda je u četvrtom i petom setu došlo do neobjašnjivog pada u Čilićevoj igri, te je zapravo do kraja prvi nositelj imao potpunu kontrolu. U svakom od spomenutih setova napravio je po dva breaka i Čilića je ostavio bez prilike.

Bio je ovo deseti međusobni ogled ove dvojice igrača i deseta pobjeda Đokovića koji će u polufinalu igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova. Čiliću je plasman u četvrtfinale najbolji rezultat u Wimbledonu, ali ipak ostaje žal da je mogao napraviti i više. Tako je barem izgledalo na ulasku u četvrti set. (TS)

Wimbledon, tenisači, četvrtfinale:

Đoković (1) - Čilić (26) 6-1, 3-6, 6-7(4), 6-2, 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider