Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dobila u tri seta

I Petra Martić u drugom kolu Wimbledona

Petra Martić, 22-godišnja hrvatska tenisačica, priključila se Mirjani Lučić-Baroni, odnosno, Marinu Čiliću i Ivanu Dodigu u 2. kolu Wimbledona, travnatog Grand Slam turnira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na premijeri je Martić (141. na svijetu) sa 6:1, 1:6, 6:3 pobijedila godinu dana stariju Gruzijku Anu Tatišvili (78. na WTA ljestvici), koja je prije Wimbledona dobila jedini međusobni meč. No, ovaj put je Martić bila bolja, u trećem odlučujućem setu je uvijek bila korak ispred, te je na kraju zasluženo slavila.

>> Velika pobjeda Dodiga: Okrenuo 0:2 u setovima!

Prva dva seta su otišla posve uvjerljivo na jednu od strana, svaka je tenisačica pritom gubila tek po jedan gem. U trećoj se, pak, dionici razvila najžešća borba, ali je Martić spasila sve četiri break-lopte i nije niti jednom izgubila svoj servis. S druge je strane došla do dva breaka (od pet šansi) i zaključila je meč na pravi način.

Ukupno su obje tenisačice imale u meču po 11 break-lopti, ali je Martić napravila dva breaka više (5:3). Odservirala je Martić čak deset aseva, a imala je i više izravnih poena (29:19), kao i manje neforsiranih pogrešaka (19:22).

Sljedeće kolo za Martić donosi još veći izazov. Igrat će protiv Čehinje Karoline Pliskove koja je vrlo lako pobijedila uglednu Ruskinju, trinaestu nositeljicu Nadiju Petrovu, sa 6:3, 6:2.

 

Wimbledon, 1. kolo tenisačica:

Martić - Tatišvili 6:1, 1:6, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider