Tenis
SPORTOVI
Tenis
Okrnjeni dvoboj

I Nadal otkazao Davis Cup: Ne dolazi u Osijek!

Španjolski reket broj jedan treba predah nakon naporna dva tjedna na Australian Openu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji španjolski tenisač svih vremena 30-godišnji Rafael Nadal, kao što se i očekivalo s obzirom da je dugo ostao na Australian Openu, odustao je od nastupa za reprezentaciju u dvoboju 1. kola Davis Cupa, u kojem Španjolska gostuje u Osijeku, kako bi se odmorio nakon naporna dva tjedna i poraza u finalu  Rogera Federera. Zamijenit će ga Feliciano Lopez, priopćili su u ponedjeljak iz Španjolskog teniskog saveza.

Nadalov liječnik Angel Ruiz Cotorro, šef liječničke službe Španjolskog teniskog saveza (RFET), u Melbourneu je procijenio kako je Nadalu potreban odmor nakon velikog napora.

"Rafa se prošli mjesec jako istrošio, mora se osvježiti nakon tolikog napora. Sigurno će nam se pridružiti u idućim kolima", izjavila je španjolska izbornica Conchita Martinez.

Hrvatska desetkovana, očekuje se lagani trijumf Španjolaca

Hrvatska reprezentacija će od 3. do 5. veljače protiv Španjolske u Osijeku nastupiti u oslabljenom sastavu, bez Marina Čilića, Borne Ćorića i Ivana Dodiga, pa je Željko Krajan za dvoboj nominirao Franka Škugora, Nikolu Mektića, Antu Pavića i Marina Draganju, od kojih nitko nije rangiran među 200 najboljih na pojedinačnoj ATP ljestvici.

Španjolsku će predvoditi 16. tenisač svijeta Roberto Bautista Agut i Pablo Carreno Busta koji je na 26. mjestu, dok će 10. igraču svijeta u parovima Marcu Lopezu pridružiti 35-godišnji Feliciano Lopez koji je 12. u paru, a 33. igrač u singlu te može kandidirati i za nastup u pojedinačnim mečevima.

"Feliciano Lopez je svojim hitnim priključenjem reprezentaciji još jednom pokazao koliko je predan ovoj ekipi. On nam je fundamentalni igrač. Dobro nam je poznato njegovo iskustvo u Davis Cupu i sposobnost igranja na ovakvoj podlozi", izjavila je Martinez o igraču koji je za reprezentaciju debitirao 2003. godine te sudjelovao u posljednja tri španjolska trijumfa u Davis Cupu (2008., 2009. i 2011. godine).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider