Tenis
SPORTOVI
Tenis
preslaba kazna

Hrvatski sudac sramotno varao teniski svijet i radio budale od ljudi

Rigorozna kazna zatekla je hrvatskog teniskog suca Denisa Pitnera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski teniski sudac Denis Pitner suspendiran je zbog ilegalnog klađenja na deset godina od strane Međunarodne teniske federacije (ITF). Rigorozna je to kazna, ali i potrebna jer neki mečevi o kojima je riječ bili su namješteni i očito su se sumnje potvrdile, a hrvatski sudac bio je upleten u cijeli skandal.

I ne samo to, ovako strogo je kažnjen jer nije obavijestio Teniski savez Sjedinjenih Američkih Država o suspenziji te je bezbrižno obavljao posao, uz to se unatoč suspenziji prijavio za suđenje Qatar Opena ove godine i ni njih nije obavijestio o suspenziji ili istrazi, te je primio novac za obavljeni posao.

Nije ni to sve, prijavio se i na Wimbledon bez da je ikoga obavijestio o ičemu, na kraju priče, obavijestio ITF da je učinio sve sporne radnje.

"Zbog svih navedenih prekršenih odredbi gospodin Pitner ne može obavljati svoju dužnost do 19. travnja 2026. godine, a to se odnosi na sve Grand Slam, ATP, ITF i WTA turnire i događaje. Suspenzija odmah stupa na snagu", jasno stoji u odluci ITF-a.

Da nije prekršio odredbe prvotne suspenzije, bio bi na svom poslu opet nakon 31. srpnja ove godine, koliko mu je trebala trajati suspenzija započeta 1. kolovoza prošle godine. Ipak, može biti sretan što samo ne smije obavljati posao teniskog suca jer sve ovo što je napravio lako se moglo tretirati i na višim razinama van svijeta tenisa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider