Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prijavili ih Interpolu

Hrvatski tenisači pod sumnjom da su namještali mečeve!

Rumunjski mediji pišu kako su Antonio Veić, Nikola Mektić, Toni Androić i Dino Marcan prijavljeni Interpolu od strane kladionica zbog sumnji u namještanje mečeva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četvorica hrvatskih tenisača Antonio Veić, Nikola Mektić, Toni Androić i Dino Marcan navodno su pod istragom Interpola zbog sumnji u namještanje mečeva proteklog tjedna, piše rumunjska Gazeta Sporturilor.

Uz navedene hrvatske tenisače rumunjske kladionice sumnjiče za namještanje meča i Moldavca Radu Albota.

Hrvatski tenisači igrali su turnire na različitim Challengerima, a sva četvorica izgubila su u utorak s 2:0 u setovima. S istim rezultatom izgubio je i Moldavac Albot. Upravo na taj rezultat kladile su se nepoznate osobe u pet rumunjskih kladionica koje su navodno ostale „kraće“ za oko pola milijuna eura pa su podnijele prijavu rumunjskim vlastima i Interpolu. Koeficijent na pet povezanih mečeva iznosio je čak 82, a uplaćeno je nekoliko tisuća listića s indetičnom okladom.

Nije prvi put da su hrvatski tenisači pod sumnjom kladionica. Na turniru u Zagrebu 2009. puno prašine podiglo se kada je Antonio Veić pobijedio favoriziranog Guillerma Canasa. Roko Karanušić i Saša Tuksar bili su pod sumnjom za namještanje prije osam godina na turniru u Ukrajini. Međutim, ništa od toga nije dokazano.

Sumnjivi mečevi:

Haider-Maurer - Veić 6:3 6:3 (Poznan)
J. Sousa - Albot 6:1 6:2 (Poznan)
Caruso - Mektić 6:3 6:2 (Recanati)
Singh - Marcan 6:4 6:4 (Binghamton)
Bossel - Androić 6:4 6:4 (Granby)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider