Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pozdrav iz Melbournea

FOTO Ivanišević i navijačica Đokovića: Fotografija izazvala buru

Najbolji hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević izazvao je veliku pažnju navijača na Australian Openu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na štandu za promociju turnira Ivanišević je ljubazno dijelio autograme i fotografirao se s brojnim obožavateljima i slučajnim prolaznicima, među kojima je bila i očito velika navijačica srpskog tenisača Novaka Đokovića.

Nepoznata navijačica, od glave do pete opremljena srpskim nacionalnim, čini se i četničkim simbolima, ako dobro vidimo, na glavi je četnička kokarda s lubanjom i noževima, poželjela se fotografirati s osvajačem Wimbledona iz 2001.

Ivanišević joj je gospodski i sa smiješkom na licu ispunio želju, iako je početkom 90-tih imao popriličnih problema dok je u Australiji nastupao s maramom na glavi u bojama hrvatskog grba i borio se za „hrvatsku stvar“. Neke ekstremne skupine srpske dijaspore u Australiji prijetile su mu čak i smrću.

Fotografiju je napravio fotoreporter uglednog Getty Imagesa i objavljena je na njihovom agencijskom portalu. Možda će neki ovu neobičnu fotografiju nazvati kontroverznom, možda će neki olako povlačiti i negativne komentare, ali bila je to samo kulturna gesta velikog hrvatskog sportaša prema nepoznatoj dami. Ivanišević sigurno nije bio svjestan kakav grb dama nosi na glavi.

Kako god, rat je ipak odavno završio pa je red i da se strasti smire i stanje normalizira, iako ne znamo kakve bi reakcije bile da hrvatski navijači šetaju po turniru sa ustaškim znakovljem. Ni jednima ni drugima ne bi se smio dopustiti ulaz na takve javne manifestacije. Ali, evo vidimo da neki ipak ulaze...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider