Tenis
SPORTOVI
Tenis
U subotu protiv Poljske

Hrvatska prva u skupini: Vekić i Konjuh briljiraju!

Hrvatska Fed Cup reprezentacija u presudnom je susretu za prvo mjesto u skupini A na turniru u Izraelu svladala Bjelorusiju 3-0 i u subotu će igrati odlučujući meč za odlazak u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II! Suparnik će biti Poljska, sa sestrama Agnieszkom i Urszulom Radwanskom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U duelu dviju neporaženih reprezentacija u grupi A Hrvatska je bila bolja od Bjelorusije maksimalnim rezultatom, a prvi bod donijela je Ana Konjuh svladavši u vrlo izjednačenom meču Aliaksandru Sasnovič, 369. igračicu svijeta, 6:7 (2), 6:4, 6:2. U prvom setu Konjuh je imala pet set lopti kod 6:5, onda je u drugoj dionici spasila "break" loptu pri 2:3, no nakon toga bila je uvjerljiva.

U drugom meču Donna Vekić je sa 6:1, 7:6 (2) svladala Ilonu Kremen, 243. na WTA listi. Osječanka je vodila 6:1, 4:1, potom malo popustila, ali je najbolje odigrala kad je Bjeloruskinja povela 6:5, 0-30. Vekić je, naime, nakon toga izgubila još samo dva poena.

U duelu parova, koji više ni o čemu nije odlučivao, Darija Jurak i Tereza Mrdeža su svladale Bjelorusku kombinaciju Sasnovič, Marozava 7:6, 6:3. (HTS)

HRVATSKA - BJELORUSIJA 3-0: Konjuh - Sasnovič 6:7 (2), 6:4, 6:2, Vekić - Kremen 6:1, 7:6 (2), Jurak, Mrdeža - Sasnovič, Marozava 7:6, 6:3.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider