Tenis
SPORTOVI
Tenis
Davis Cup

Hrvatska povela: Čilić u pet setova svladao Lorenzija!

Hrvatska Davis Cup reprezentacija povela je u Torinu protiv Italije s 1-0 u ogledu 1. kola Svjetske skupine, koji se igra na zemljanoj podlozi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić svladao je 31-godišnjeg Talijana Paola Lorenzija, 61. tenisača svijeta, 6-1, 6-7(6), 4-6, 6-3, 6-2 nakon tri sata i 43 minute igre.

Čilić je prema originalnom rasporedu trebao igrati protiv Fabija Fogninija, koji je otkazao nastup zbog povišene temperature i premorenosti. Talijani se nadaju kako će se do nedjelje oporaviti i biti spreman. Na njegovo mjesto uskočio je Paolo Lorenzi, protiv kojeg Čilić nikada dosad nije igrao, ali se pokazao kao tvrd orah.

Čilić je, doduše, lagano dobio prvi set sa 6-1, ali u drugom je često bio u problemima na svom servisu. Servirajući kod 4-5 je spasio jednu set-loptu svog suparnika, prije toga je izvukao 0-40 na svom početnom udarcu. U tie-breaku je Lorenzi poveo sa 6-3, Čilić je poravnao na 6-6, ali je nakon toga izgubio sljedeća dva poena.

U prvom gemu trećeg seta je Čilić izgubio servis, iako je imao 40-0. Imao je veliku priliku za povratak u desetom gemu kada je Lorenzi servirao za set, 15-40, ali je nije uspio iskoristiti.

Ipak, u četvrtom i petom setu je do izražaja došla razlika u kvaliteti između ove dvojice tenisača, pa je Čilić ipak uspio slomiti otpor neugodnog Lorenzija bez većih problema, nakon što je zaostajao 2-1 u setovima.

''Igrao sam vrlo dobro, dao sam sve od sebe, ali na kraju ipak nije bilo dovoljno. U petom setu sam bio umoran, Čilić je zagospodario terenom i igrao bolje. Šteta što nisam uspio napraviti više u četvrtom setu'', komentirao je odmah nakon meča Lorenzi.

Drugi pojedinačni meč u petak igraju prvi talijanski reket Andreas Seppi i naš Ivan Dodig.

Davis Cup, 1. kolo Svjetske skupine:

Italija – Hrvatska 0-1

Lorenzi – Čilić 1-6, 7-6(6), 6-4, 3-6, 2-6

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider