Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čilić i Dodig ispali

Hrvatska ostala bez predstavnika na Australian Openu

Nakon poraza Marina Čilića i Ivana Dodiga u 3. kolu, hrvatski tenis ostao je bez predstavnika u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji na Australian Openu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bolji od Marina Čilića, 14. tenisača svijeta, bio je Talijan Andreas Seppi, 23. igrač sa svjetske rang-ljestvice u maratonskom meču. Seppi je slavio 6-7(2), 6-3, 2-6, 6-4, 6-2 i upisao četvrtu pobjedu u devetom ogledu s najboljim hrvatskim tenisačem.

Čilić je dobio prethodna tri meča, sva tri 2011. godine. Međutim, prvi talijanski reket, 28-godišnji Seppi, prošle godine je odigrao dosta bolju sezonu nego onu prethodnu, pa je stigao i do najboljeg plasmana u karijeri krajem prošle godine (na 22. mjestu). Seppijev napredak na svojoj koži u Melbourneu je osjetio Čilić, što nije ugodna spoznaja uoči skorašnjeg Davis Cup ogleda između reprezentacija Italije i Hrvatske.

U prvom setu je Seppi dvaput imao break prednosti, Čilić se oba puta vratio i osvojio set i tie-breaku. Drugi set je Čilić izgubio uz jedan break i dva izgubljena servisa. U trećem je dominirao s dva breaka, ne dopustivši Seppiju niti jednu šansu za oduzimanje servisa. No, niti vodstvo 2-1 u setovima, kao niti prednost 2-0 u petom setu Čiliću nisu bili dovoljni za pobjedu. Izgubio je zadnjih šest gemova u meču. Meč je okončao s 13 asova, 38 izravnih poena i 67 neforsiranih pogrešaka.

Francuz Richard Gasquet, deseti tenisač svijeta, pobijedio je Ivana Dodiga (74. ATP) 4-6, 6-3, 7-6(2), 6-0 u njihovom prvom ogledu.

Dodig je imao set i 3-1, ali je nakon toga izgubio pet gemova u nizu. Bio je na dva poena od osvajanja trećeg seta. Nakon što ga je izgubio u tie-breaku, u četvrtom je ostao bez goriva i bez gema.

Dodig je u Melbourneu ostavio jako dobar dojam, te je ostvario svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima plasmanom u 3. kolo.

Gasquet će u osmini finala igrati protiv sunarodnjaka Jo-Wilfrieda Tsonge, koji je sa 6-2, 6-1, 6-4 svladao Slovenca Blaža Kavčića.

Odličan dan Francuza upotpunio je 36. tenisač svijeta Jeremy Chardy, koji je pobjedom nad šestim nositeljem, Argentincem Juanom Martinom del Potrom 6-3, 6-3, 6-7(3), 3-6, 6-3 priredio iznenađenje dana. Argentinac se vratio nakon izgubljena prva dva seta, ali je u petom setu izgubio servis u osmom gemu. Chardy je nakon toga hladnokrvno odservirao za meč. Za četvrtfinale će igrati protiv Seppija.

Britanac Andy Murray pobijedio je bez većih problema litavskog kvalifikanta i svog čestog trening-partnera Ricardasa Berankisa 6-3, 6-4, 7-5. Murray nije pri vodstvu 5-4 u trećem setu uspio na svom početnom udarcu okončati meč, ali je nakon napravljenog breaka to učinio dva gema kasnije. (TS)

Australian Open, tenisači, 3. kolo:

Chardy – Del Potro (6) 6-3, 6-3, 6-7(3), 3-6, 6-3

Seppi (21) – Čilić (12) 6-7(2), 6-3, 2-6, 6-4, 6-2

Murray (3) – Berankis 6-3, 6-4, 7-5

Tsonga (7) – Kavčič 6-2, 6-1, 6-4

Gasquet (9) – Dodig 4-6, 6-3, 7-6(2), 6-0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider