Tenis
SPORTOVI
Tenis
Priželjkivani rezultat

Hrvatska na 1:1 bez Čilića: Sjajan debi Delića, poraz Ćorića

Nakon prvog dana dvoboja za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa između nizozemskih i hrvatskih tenisača u Amsterdamu rezultat je izjednačen 1-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Debitant Mate Delić donio je hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji prvi bod u dvoboju s Nizozemskom za ulazak u Svjetsku skupinu pobjedivši Igora Sijslinga u četiri seta (4-6, 6-4, 7-5, 6-2), a Robin Haase je pobjedom u tri seta (7-6, 6-1, 6-4) nad Bornom Ćorićem domaćima donio izjednačenje.

Mate Delić, kojeg nije bilo u originalnoj nominaciji Željka Krajana i koji je u Amsterdam stigao tek u ponedjeljak, nije mogao poželjeti, ni sanjati bolji debitantski nastup za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju. Ovaj 21-godišnji Splićanin na sjajan je način zamijenio još uvijek umornog Marina Čilića i dao svoj puni doprinos mogućem hrvatskom uspjehu u Ziggo Domeu i povratku među 16 najboljih reprezentacija svijeta.

Trema koju je osjećao uoči dvoboja potpuno je razumljiva. Početnu Delićevu impresioniranost 27-godišnji Igor Sijsling iskoristio je za osvajanje prvog seta. Vodio je Nizozemac 4-3 uz break viška i u drugom setu, ali Delić je pronašao izlaz i započeo veliki preokret. Ogromna razlika u iskustvu i razlika od 82 mjesta na ATP ljestvici na kraju nisu bili vidljivi na terenu.

"Prije meča sam osjećao veliku nervozu i pritisak, jer sam znao koliko je taj bod važan za Hrvatsku. No, kad je meč počeo potpuno sam se opustio i razmišljao samo o tome kako moram igrati poene da bih pobijedio, kako napredovati, kako se dizati u igri", rekao je Delić nakon što je svladao 72. tenisača svijeta.

Potpuni slom u igri domaćeg tenisača dogodio se nakon što nije uspio materijalizirati break prednosti i vodstvo 4-2 u trećem setu. Delić je od sljedećih devet gemova osvojio osam i ostvario prednost koju više nije ispuštao. Nakon dva sata i 43 minute igre mogao je početi slaviti veliku pobjedu.

"Osjećaj je nevjerojatan, pogotovo što sam za Hrvatsku osvojio taj važan bod. Ovo mi je bilo prvo ovakvo iskustvo. Nadam se da će ih još biti", rekao je Delić.

Delićeva pobjeda stavila je dodatni pritisak na leđa prvog nizozemskog igrača Robina Haasea, koji 17-godišnji Borna Ćorić nije uspio iskoristiti. Priliku za neizvjesniji dvoboj hrvatski je tenisač propustio u prvom setu. U desetom gemu imao je dvije set-lopte te još jednu pri vodstvu 6-5, sve tri na servis Nizozemca, ali ostao je bez realizacije. Haase je bolje odigrao tie-break i nakon osvajanja prvog seta odjurio prema pobjedi.

Subotnji dvoboj parova započinje u 15 sati. Za Hrvatsku će nastupiti dva Marina, Čilić i Draganja, dok su za domaću reprezentaciju nominirani Thiemo de Bakker i specijalist za igru parova Jean-Julien Rojer. (Hina)

NIZOZEMSKA - HRVATSKA 1-1

Igor Sijsling - Mate Delić 4-6, 6-4, 7-5, 6-2

Robin Haase - Borna Ćorić 7-6 (4), 6-1, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider