Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bit će zanimljivo

Hrvati saznali protivnike na Roland Garrosu, brutalan ždrijeb za Đokovića

Hrvatski tenisači Marin Čilić, Ivo Karlović, Borna Ćorić i Ivan Dodig doznali su suparnike u prvom kolu drugog teniskog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u prvom kolu pariškog turnira igrat će protiv Nizozemca Robina Haasea, Karlović će odmjeriti snage protiv Cipranina Marcosa Baghdatisa, Bornu Ćorića očekuje okršaj protiv Amerikanca Sama Querreya, dok će Ivan Dodig igrati protiv Čeha Radeka Stepaneka.

Čilić i 28-godišnji Haase, 79. tenisač s ATP ljestvice dosad su igrali četiri puta i sva četiri puta je slavio hrvatski tenisač. Tri puta na ATP Touru, a jednom u Davis Cupu. Jednom su već igrali u Roland Garrosu i to 2008. godine, a Čilić je slavio 7-6 (6), 6-2, 7-6 (4). Posljednji put igrali su 2011. u Umagu, a Čilić je pobijedio 2-1 u setovima. U slučaju pobjede, Čilića bi u 2. kolu očekivao bolji iz ogleda kvalifikanta i Australca Jamesa Duckworta.

Karlovića u prvom kolu očekuje 'hrvatski zet' Cipranin Marcosa Baghdatis s kojim je igrao tri puta i jednom pobijedio, 2008. u Metzu. Karlović i Baghdatis, koji je oženio varaždinsku tenisačicu Karolinu Šprem, ove godine su već igrali na ATP turniru u Zagrebu, a Cipranin je pobijedio 3-6, 7-6 (5), 7-6 (7). U drugom bi kolu Zagrepčanin išao na pobjednika meča BiH tenisača Damira Džumhura i Rusa Mihaila Južnjia, a u trećem kolu čeka ih po svemu sudeći Švicarac Roger Federer.

Borna Ćorić će u svom premijernom nastupu na seniorskom Roland Garrosu igrati protiv Amerikanca Sama Querreyja, 38. tenisača svijeta. Bit će to njihov prvi međusobni susret. Ćorić je 2013. stigao do polufinala juniorskog Roland Garrosa. Querrey je početkom travnja stigao do finala turnira u Houstonu, no nakon toga je u tri meča u Madridu i Rimu upisao dva poraza. Prođe li Amerikanca, Ćorić će ići na boljeg iz dvoboja kvalifikanta i 18. nositelja Tommyja Robreda.

Ivan Dodig otvara svoj peti nastup na pariškoj 'crvenoj zemlji' protiv 36-godišnjeg Čeha Radeka Stepaneka. Bit će to njihov prvi međusobni susret. Dodig u dosadašnja četiri nastupa nikada nije prošao prvo kolo.

Prvi nositelj Novak Đoković nastup će otvoriti susretom s Jarkkom Nieminenom. Zanimljivo da se srbijanskom tenisaču koji danas slavi 28. rođendan već u četvrtfinalu smiješi susret s Rafaelom Nadalom, a u polufinalu s Andyjem Murrayem. Branitelj naslova postavljen je za šestog nositelja. Drugi nositelj turnira je Roger Federer koji je u donjem dijelu ždrijeba, a u prvom će kolu igrati protiv kvalifikanta.

ROLAND GARROS - 1. kolo

Marin Čilić (9) - Robin Haase (Niz)

Ivo Karlović (25) - Marcos Baghdatis (Cip)

Borna Ćorić - Sam Querrey (SAD)

Ivan Dodig - Radek Štepánek (Češ)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider