Tenis
SPORTOVI
Tenis
Što li je sve izvukla...

Herojski preokret i rezultat karijere: Petra Martić u četvrtfinalu Roland Garrosa!

Nastavlja se tjedan iz bajke za 28-godišnju tenisačicu iz Duća.

Petra Martić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Petra Martić je izborila četvrtfinale Roland Garrosa pobijedivši Kaiu Kanepi sa 5-7, 6-2, 6-4 poslije dva sata i 14 minuta igre.

Ovaj plasman u četvrtfinale Grand Slama najbolji je rezultat Petrine karijere.

Bio je ovo meč u kojem je naša tenisačica izvela veličanstveni preokret. Kanepi je dobila prvi set sa 7-5, zatim i u drugom povela s 2-0, ali onda je Martić napravila pravo malo čudo: nanizala je šest uzastopnih gemova i uzela set.

Estonka je bolje ušla i u odlučujući set, povela je opet s 2-0, no Petra se ponovno vraća iz zaostatka, vodi s 3-2, ali opet gubi svoj servis.

U sedmom gemu Martić propušta tri lopte za obrat, ali je zato uspjela u devetoj igri doći do novog breaka i šanse da svojim servisom završi meč. Servirajući za meč Petra je realizirala prvu meč-loptu i došla do četvrtfinala.

Protiv Vondrousove za polufinale

Bio je to prvi susret Martić i Kanepi.

U četvrtfinalu Martić ide na Čehinju Marketu Vondrousovu, 44. igračicu svijeta, koju je Martić dobila u finalu Istanbula prije mjesec dana.

Taj Istanbul jedini je turnir iz WTA serije kojeg je Petra osvojila u svojoj karijeri. Što se tiče Grand Slamova tiče, prije ovogodišnjeg Roland Garrosa je u četiri navrata gubila u četvrtom kolu (po jednom na Australian Openu i Wimbledonu, dvaput na RG-u) da bi sada konačno uspjela preskočiti tu prepreku i ući među osam najboljih na jednom od četiri najveća svjetska turnira.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider