Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Hat-trick' na Tajlandu

Hantuchova ponovno kobna za Hrvaticu na putu do naslova

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović nije se uspjela domoći svoje prve WTA titule. U finalu turnira u Pattayi bolja je s 3:6, 6:3, 6:4 bila Slovakinja Daniela Hantuchova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva sata i sedam minuta igre Hantuchova je po drugi put u tri dosada odigrana međusobna susreta savladala Tomljanović koja će uskoro nastupati pod australskom zastavom. Hantuchova je tako još jednom bila kobna za hrvatsku predstavnicu u finalu WTA turnira. Podsjetimo, 2013. u Birminghamu Slovakinja je slavila protiv Donne Vekić i spriječila je u osvajanju premijernog naslova. Osječanka je godinu dana kasnije u Kuala Lumpuru uhvatila svoj jedini dosadašnji naslov.

Tomljanović je puno bolje otvorila susret protiv Hantuchove i činilo se da bi u dva seta mogla riješiti pitanje pobjednika. Pri rezultatu 2:2 u drugom setu Tomljanović je na servisu suparnice stigla do 40:40, no nakon što je Hantuchova izvukla taj gem inicijativa u meču se okrenula na njenu stranu.

Hantuchova je treći set otvorila s 3:0, no Tomljanović se istom serijom vraća do 3:3. U iduća dva servis-gema Tomljanović je bila blizu da oduzme ili barem zakomplicira servis-gem Slovakinje, no kada je bilo najpotrebnije Hantuchova je ispalila as.

Pritisak u borbi za premijerni naslov bio je prevelik pri servisu za ostanak u meču, što je 10 godina starija suparnica, 31-godišnja Hantuchova, iskoristila.

Bio je to treći naslov za Slovakinju na Tajlandu, te sedmi sveukupno u njezinoj bogatoj karijeri.

 

WTA Pattaya, finale: 

Hantuchova - Tomljanović 3:6, 6:3, 6:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider