Tenis
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis
Ima važan zadatakt

Legendarni Francuz novi direktor Roland Garrosa

Proslavljeni francuski tenisač i bivši Davis Cup izbornik Guy Forget u petak je postavljen za novog direktora Roland Garrosa, objavila je Francuska teniska federacija (FFT).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na mjesto direktora najvećeg svjetskog turnira na zemljanoj podlozi Guy Forget postavljen je umjesto Gilberta Yserna kojem je početkom mjeseca uručen otkaz nakon višetjednih javnih verbalnih okršaja s predsjednikom FFT-a Jeanom Gachassinom, kojega je optužio za prekoračenje ovlasti kad je u rujnu prošle godine smijenio Davis Cup izbornika Arnauda Clementa i na njegovo mjesto postavio posljednjeg francuskog pobjednika u Roland Garrosu Yannicka Noaha.

U svojoj impresivnoj teniskoj biografiji 51-godišnji Forget ima dva osvojena Davis Cupa kao igrač (1991. i 1996.) te jedan u izborničkoj ulozi (2001.) koju je obnašao od 1999. do 2012. godine.

Forget je osvojio 11 ATP naslova i stigao do 4. mjesta na pojedinačnoj ljestvici. Od 2012. godine preuzeo je direktorsku ulogu na turniru Masters 1000 serije u pariškoj dvorani Bercy, a iz FFT-a nisu objavili hoće li se i dalje zadržati na toj dužnosti.

Forget je dobro upoznat sa zadacima koji su pred njim, jer je od 2011. godine u Upravnom odboru Roland Garrosa. Njegov najvažniji cilj bit će provedba planiranog proširenje teniskog centra u Roland Garrosu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider