Tenis
SPORTOVI
Tenis
Četiri krucijalne stvari

Goran Ivanišević savjetuje: Kako razbiti reket(e)!

U ekskluzivnom razgovoru za tenisku stranicu The Tennis Space najuspješniji hrvatski reket, Goran Ivanišević, objasnio je kako kvalitetno razbiti reket i nositi se s time.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivanišević je naveo četiri pravila što tenisač treba znati i napraviti kada se odlučit razbiti reket.

1. Nemojte da vas od toga odgovori publika koja vam zviždi. To je vaš reket i možete s njime napraviti što vas je volja

"Mislim da u lomljenju reketa nema ništa loše. Nikada nisam razumio ljude kojima smeta što drugi igrači lome svoj reket. Kada slomite reket, svi vam zvižde. Koga briga? Kao prvo, to je moj reket. Kao drugo, ako želim razbiti reket, razbit ću ga, zaboravit ću na to i iz torbe izvući novi. Ako posjedujete moj talent, onda možete razbiti reket na svakoj površini. Ja sam u stanju razbiti reket i na vodi! Imam taj talent i u tome nema ništa loše."

2. Najgora je stvar razbiti reket, a nakon toga o tome razmišljati

"Jedino što možete loše učiniti jest razbiti reket, pa onda previše razmilšljati o tome. Ako previše razmišljate o tome, izgubit ćete nekoliko gemova, a kasnije i meč. To je jedina loša strana lomljenja reketa. No ukoliko i nakon lomljenja reketa možete ostati mirni, onda možete, ako imate potrebu, slomiti i još jedan reket."

3. Nikada nemojte razbiti sve rekete koje imate u torbi

"Ja sam postao prva osoba koja je izgubila meč, jer je razbila sve rekete i ostala bez mogućnosti za nastavak susreta. U trenutku kada sam razbio posljednji reket sam bio jako sretan. Međutim, nakon što sam shvatio da više nemam nijedan pomislio sam: "Sra...! Nemam više s ničime igrati". Osjećao sam se jako glupo. Sudac me pitao što da napravi, a ja sam mu rekao neka sam odluči. Učinio sam puno stvari u svojoj karijeri, ali ovo je jedna od onih koje ne bih preporučio. Ali ako želite strgati reket i sigurni ste da u torbi imate još barem sedam, osam komada, samo dajte!"

4. Ignorirajte publiku

"Oni koji vam zvižde su vjerojatno isti oni koji govore da je tenis dosadan sport i da u njemu nema posebnih "likova". No kada se i pojavi neki koji će poremetiti svakodnevnicu, opet nije dobro! Je.... odlučite se više!"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider