Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tri opcije u igri

Gdje će se igrati spektakularna bitka za finale? Amerikanci u rujnu stižu u Hrvatsku!

Poznati su prvi polufinalisti ovogodišnjeg izdanja Davis Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država prva se plasirala u polufinale Davis Cupa, a ukupni trijumf nad Belgijom u Nashvilleu osigurali su već u noći sa subote na nedjelju, kad su u igri parova Ryan Harrison i Jack Sock pobijedili Sandera Gillea i Jorana Vliegena sa 5:7, 7:6, 7:6, 6:4. Tako su Harrison i Sock nakon trosatne borbe osigurali SAD-u nedostižnih 3:0.

Nama je ovaj prolaz Amerikanaca bitan jer će upravo SAD u polufinalu biti protivnik Hrvatske koja danas u Varaždinu treba dovršiti posao protiv Kazahstana nakon što su Ivan Dodig i Nikola Mektić donijeli vodstvo od 2:1.

Termin polufinala je od 14. do 16. rujna i Hrvatska će biti domaćin, a tek se treba odrediti gdje. Baš kao što je to bio slučaj za četvrtfinale u odnosu na prvo kolo, tako je i za polufinalni dvoboj potrebna dvorana većeg kapaciteta.

Zagreb, Split ili Zadar?

Hrvatska je Kazahstan ugostila u Varaždin Areni koja prima 5.000 gledatelja, a izbor domaćina za polufinale svest će se na tri opcije: Arenu Zagreb, splitsku Spaladium Arenu ili zadarski Višnjik.

U dosadašnja četiri međusobna Davis Cup dvoboja, naši su tenisači sva četiri puta slavili protiv Amerikanaca. Prvu pobjedu ostvarili su Ivan Ljubičić i Goran Ivanišević 2003. godine u Zagrebu (4:1) u 1. kolu Svjetske skupine. Ivan Ljubičić i Mario Ančić kreirali su senzaciju pobijedivši Andrea Agassija, Andyja Roddicka i braću Bryan 2005. u 1. kolu Svjetske skupine u Carsonu, predgrađu Los Angelesa. Bilo je 3:2 za naše tenisače koji su te godine osvojili veliki srebrni pehar. Marin Čilić i Ivo Karlović donijeli su 3:2 pobjedu nad Amerikancima u četvrtfinalu 2009. na zemljanoj podlozi u porečkoj dvorani Žatika. Posljednju pobjedu kreirali su Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivan Dodig, kad su u Portlandu 2016. preokrenuli četvrtfinalni dvoboj u kojem su domaći tenisači nakon prvog dana vodili sa 2:0.

SAD - Belgija 3:0 (Nashville, tvrda podloga)

John Isner - Joris de Loore 6:3, 6:7 (4), 7:6 (8), 6:4

Sam Querrey - Ruben Bemelmans 6:1, 7:6 (5), 7:5

Ryan Harrison / Jack Sock - Sander Gille / Joran Vliegen 5:7, 7:6 (1), 7:6 (3), 6:4

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider