Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kraj za Čilu

Gasquet bolji od Čilića, Murray uzeo tri gema Wawrinki!

Francuski tenisač Richard Gasquet razlog je što je najbolji hrvatski igrač, Marin Čilić, došao do kraja svog ovogodišnjeg puta na ATP turniru iz Masters serije 1000, u Monte Carlu (zemljana podloga)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije jednog sata i 40 minuta igre, u prvom međusobnom meču u karijeri, Gasquet je slavio 7-5, 6-4, ostavši mirniji u ključnim trenucima i prvog i drugog seta.

Čilić je imao šanse nauditi devetom igraču svijeta, ali je svaki put ostajao kratak u presudnim trenucima. Kod 6-5 je u prvom setu servirao za ostanak u prvoj dionici, dok je kod 5-4 u drugom setu servirao po prvi puta da ostane u meču. No, oba je puta gubio početni udarac.

Poslije prvog osvojenog gema Gasqueta u meču uslijedila su četiri s po dva breaka na obje strane. Potom su se 9. i 11. tenisač svijeta ustabilili na servisu, ali je Čilić posustao kod 6-5. Takav kraj seta definitivno je utjecao na početak drugoga, pa je tako Francuz poveo 3-0.

No, Čilić se vratio do 3-3 i zaigrao, činilo se, dosta čvršće, precizinije i odlučnije. No, kod 5-4 za Gasqueta hrvatski je tenisač odservirao duplu, Francuz je jednom odlično reagirao na skraćenu loptu, u jednoj bekhend izmjeni je opet bio bolji Francuz, da bi na kraju Čilić forhend poslao u aut za okončanje meča.

Ukupno je Gasquet iskoristio pet od devet break-lopti, a Čilić tri od pet. Čilić se, inače, mučio u igri nakon drugog servisa, nakon čega je osvojio 45 posto poena (14 od 31). Novi Gasquetov suparnik je Talijan Fabio Fognini.

Iz turnira je ispao i drugi tenisač svijeta Andy Murray i to na posve nekarakterističan način. Uhvatio je u samo 58 minuta igre tek tri gema protiv Stanislasa Wawrinke. Švicarac je slavio 6-1, 6-2, bez da je izgubio i jedan servis tijekom meča (dvije break-lopte su ostale neiskorištene od strane Britanca).

Wawrinka je ovim smanjio na 8-5 u međusobnim omjerima, ali i došao do 3-0 kada su u pitanju ogledi na zemljanoj podlozi protiv Britanca.(TS)

ATP Monte Carlo, osmina finala:

Gasquet (7) - Čilić (9) 7-5, 6-4
Wawrinka (13) - Murray (2) 6-1, 6-2
Nadal (3) - Kohlschreiber (16) 6-2, 6-4
Dimitrov - Mayer 6-2, 6-4
Fognini - Berdych (4) 6-4, 6-2
Tsonga (6) - Melzer 6-3, 6-0
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider