Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prejak za Nalbandiana

Furiozni Nadal uzeo prvi naslov nakon povratka

Španjolac Rafael Nadal osvojio je u brazilskom Sao Paulu svoj 51. ATP naslov u karijeri, ali prvi nakon pauze od sedam mjeseci zbog ozljede koljena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski ljevoruki majstor, trenutno rangiran na 5. mjestu ATP ljestvice, u finalu je pobijedio Argentinca Davida Nalbandiana, 93. tenisača svijeta, 6:2, 6:3 nakon 78 minuta igre. Bio je to sedmi međusobni ogled ove dvojice tenisača. Prva dva dobio je Nalbandian, a sada je Nadal uknjižio petu uzastopnu pobjedu protiv 31-godišnjeg Argentinca.

Nakon najduže stanke u karijeri, još od prošlogodišnjeg Wimbledona, Nadal se vratio na Tour prošlog tjedna na turniru u čileanskom Vina del Maru. U finalu je iznenađujuće izgubio od Argentinca Horacija Zeballosa na svojoj najdražoj, zemljanoj podlozi.

Niti u Sao Paulu Nadal tijekom ovog tjedna nije ponudio dominaciju kakvom je nekada slamao suparnike na zemlji, pa je i protiv Berlocqa u četvrtfinalu i protiv Alunda u polufinalu morao igrati tri seta. No, u trećem uzastopnom ogledu protiv argentinskog tenisača, i to onog najrenomiranijeg u tom društvu, Nadal je bio uvjerljiviji. Dvaput je izgubio servis, ali je realizirao pet od osam break-lopti u meču.

Nalbandian je igrao 24. finale karijere. Ostao je na 11 osvojenih naslova.

 

ATP Sao Paulo, finale:

Nadal (1) - Nalbandian 6:2, 6:3
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider