Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poseban dan

Finale u ponedjeljak kao i Goran prije 13 godina: 'Meč za ulazak u povijest'

Marin Čilić je u polufinalu US Opena pobijedio osvajača 17 Grand Slam naslova Švicarca Rogera Federera sa 6-3, 6-4, 6-4 za samo sat i 44 minute

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pod trenerskom palicom Gorana Ivaniševića u ponedjeljak u 23.00 sata po našem vremenu pokušat će osvojiti svoj prvi Grand Slam turnir, US Open. A upravo je u ponjedjeljak, prije 13 godina, Ivanišević osvojio Wimbledon. Može li ponedjeljak ponovno biti sretan za hrvatske tenisače?

Čilić je u polufinalu pobijedio osvajača 17 Grand Slam naslova Švicarca Rogera Federera sa 6-3, 6-4, 6-4 za samo sat i 44 minute i bivšem svjetskom broju jedan očitao je pravu lekciju, iako je prije ovog meča pet puta gubio od Federera.

"Od prvog do zadnjeg poena igrao sam najbolji tenis u životu. Što je presudilo? Bilo je slično kao u meču protiv Berdycha, dobro sam se prilagodio uvjetima na terenu, odnosno vjetru. S jedne strane terena imali ste vjetar u prsa, a s druge strane vjetar leđa. Kad sam imao vjetar u leđa tad mi je bilo lakše igrati i većinu breakova napravio sam kad mi je vjetar puhao u leđa", rekao je Čilić na konferenciji za novinare nakon polufinalnog meča.

Što vam je Ivanišević rekao uoči meča, da li vas je pokušao opustiti, pitali su novinari.

"Nismo puno razgovarali, ali napravio je da se osjećam relaksirano i upozorio me je na neke detalje koje sam iskoristio u meču. Znao sam da moram biti agresivan, jer ne možete igrati tako da čekate Federerove pogreške", kazao je Čilić.

Na putu prema pobjedničkom peharu stoji mu 24-godišnji Japanac Kei Nishikori koji također igra u životnoj formi, i koji je na putu do finala izbacio je osvajača Australian Opena Stanislasa Wawrinku te pobjednika Wimbledona i prvog igrača svijeta Novaka Đokovića.

"Bit će to poseban dan za obojicu, prilika da osvojimo Grand Slam turnir i uđemo u povijest. Bit će puno emocija na terenu. Već smo igrali dva puta na US Openu i oba meča su bila teška", dodao je Čilić.

Godine 2012. na US Openu je slavio Čilić, a 2010. bolji je bio Nishikori, koji vodi sa 5-2 u međusobnim dvobojima. Ove godine su igrali dva puta, u Barceloni i Brisbaneu, i oba puta je slavio japanski tenisač.

"Naši stilovi se razlikuju, Nishikori odlično udara loptu sa osnovne crte. Protiv Đokoviča bio je čak bolji od njega u igri s osnovne crte, a malo je tenisača koji to mogu napraviti. Bit će to i dobra taktička borba. No, moram se usredotočiti na svoju igru, dobro servirati i pokušati poremetiti njegov ritam", zaključio je Čilić. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider