Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Igrate protiv dvojice'

Federerov 'krvnik' otkriva kako se može pobijediti velikog Rogera

"Ne mogu vjerovati što se upravo dogodilo", bila je prva reakcija ukrajinskog tenisača Sergija Stahovskija nakon što je u 2. kolu Wimbledona izbacio branitelja naslova i trećeg igrača svijeta Rogera Federera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stahovskij je slavio sa 6:7(5), 7:6(5), 7:5, 7:6(5) poslije tri sata igre i na taj način prekinuo čudesan rekord švicarskog genijalca. Federer je, naime, prije ovog poraza na 36 uzastopnih Grand Slam turnira dolazio najmanje do četvrtfinala!

Posljednji je put prije četvrtfinala poražen u 3. kolu Roland Garrosa 2004. godine kada je bolji bio Gustavo Kuerten. Na Wimbledonu, koji je osvojio sedam puta, zadnji je put ispao ovako rano 2002. godine kada ga je u 1. kolu svladao naš Mario Ančić. Također, ovo je najranije ispadanje branitelja naslova u All England Clubu još od 2003. kada je Lleytona Hewitta u 1. kolu izbacio naš Ivo Karlović.

"Nikad u životu nisam igrao bolji tenis, a to mi zamalo nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Rogera. Neopisivo sam sretan", kazao je 116. igrač svijeta.

"Kada igrate protiv Federera na Wimbledonu, to je kao da igrate protiv dvojice - protiv Rogera i protiv njegova ega na Središnjem terenu na kojem je on dio povijesti. Nadao sam se da ću imati šansu držati se u meču na početku. Oslanjao sam se na servis i pokušavao doći do tie-breaka. Bio je ovo čudesan meč, najbolji koji sam ikada odigrao. Pogodio sam sve što sam trebao i želio. Voleji su mi bili nevjerojatni. Bio je ovo fantastičan dan", zaključio je euforični Stahovskij.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider