Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ivo nije dopustio nijedan break

Federer: Uvijek mi je nezgodno i mentalno teško protiv Karlovića

Ivo Karlović nije dopustio nijednu priliku za break prvom nositelju Rogeru Federeru, a ipak je poražen u polufinalu ATP turnira u Halleu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju dvojice odličnih servera, možda i najboljih na svijetu u ovom trenutku, pobjednik je odlučen u dva tie-breaka, a tamo je umješniji bio Švicarac – 7:6 (3), 7:6 (4), nakon sat i 28 minuta igre.

Ivo nije iskoristio jedinu priliku za oduzimanje suparnikova servisa u trećem gemu drugog seta. A 13. mu igre na ovom turniru očito nisu bile sklone, zajedno s dvije protiv Federera, izgubio je svih pet. Njegova prednost u vinerima (33-30) i asovima (20-6) ostale su tako samo puke statističke činjenice.

''Već smo dosad odigrali tako puno tie-breakova jedan protiv drugoga da sam znao da će i sada biti nezgodno, mentalno teško'', kazao je sretni Federer nakon sudara dvaju vrhunskih servera.

I doista je 'Div sa Šalate' protiv Federera, igrača s najvećim postotkom pobjeda na travi u povijesti tenisa, ostavio odličan dojam (unatoč činjenici da je publika uglavnom bila naklonjena švicarskom tenisaču), što ga uoči Wimbledona čini velikom opasnošću i za najveće favorite.

Vrijeme je da Ivo Karlović dokaže da je doktor za travu i da u All England Clubu konačno ode dalje od četvrtfinala, što mu je dosad bio najveći doseg (2009. zaustavio ga je upravo Federer).

Roger Federer je protiv Karlovića postigao 50. pobjedu na turniru u Halleu (uz samo pet poraza) i sad je u prilici osmi put osvojiti taj turnir, što bi mu bio i 15. naslov na travi, po čemu je također najuspješniji u tzv. Open eri (od 1968.). Ujedno, Švicarcu će to biti 130. finale u karijeri, zasad ima 85 naslova. Karlović ostaje na šest osvojenih turnira.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider