Tenis
SPORTOVI
Tenis
Jako je uzbuđen

Federer se nakon šoka u Wimbledonu iskupljuje na rodnoj grudi!

Roger Federer pokušat će se oporaviti od senzacionalnog poraza u 2. kolu Wimbledona od Ukrajinca Sergija Stahovskija nastupom na ATP turniru u Gstaadu na zemljanoj podlozi, u svojoj zemlji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Federer je uoči ovog Wimbledona 36 puta dolazio minimalno do četvrtfinala na Grand Slam turnirima. No, Sergij Stahovskij prekinuo je tu seriju i poslao kući sedmerostrukog pobjednika i branitelja naslova u All Englend Clubu. Bio je to najraniji Federerov poraz u Wimbledonu od 2002. godine i Marija Ančića, koji ga je tada svladao u 1. kolu.

"Odlučio sam odigrati Gstaad. Vrlo sam uzbuđen što ću igrati u Švicarskoj ovoga ljeta. To je turnir koji mi je 1998. godine dao moju prvu pozivnicu", napisao je na svom Twitteru "čarobnjak iz Basela".

Turnr u Gstaadu počinje 22. srpnja. Na tom turniru je Federer redovito nastupao od 1998. do 2004. godine. Zanimljivo da je u prva četiri dolaska uvijek gubio u 1. kolu, a 2001. godine ga je u toj fazi natjecanja sredio Ivan Ljubičić sa 6-2, 6-1, u istom danu u kojem je Goran Ivanišević pobijedio Patricka Raftera u finalu Wimbledona.

Federer je tek u svom sedmom nastupu na ovom turniru otišao do kraja i osvojio naslov pobjednika. Bilo je to 2004. godine, kada je zadnji puta igrao Gstaad.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider