Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sada ima sve

Federer 'razbio' Gasqueta i donio Švicarskoj Davis Cup!

Švicarski tenisači osvojili su svoj prvi Davis Cup u povijesti nakon što je Roger Federer u nedjelju u Lilleu slavio protiv Richarda Gasqueta s 6:1, 6:4, 6:3, te je Švicarska s 3:1 pobijedila Francusku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Federer je unatoč problemima s leđima glatko dobio Gasqueta, koji je u francusku reprezentaciju ušao umjesto Jo-Wilfrieda Tsonge, a peti, nevažan susret, između Stanislasa Wawrinke i Gaela Monfilsa neće se ni igrati.

Roger Federer je tako osvojio Davis Cup, posljedni veliki trofej u tenisu koji mu je nedostajao, nakon četiri osvojena Australian Opena, jedan Roland Garros, sedam Wimbledona, pet US Opena, i zlata na Olimpijskim igrama u parovima s Wawrinkom 2008. u Pekingu.

Prvi poen Švicarskoj u petak donio je Wawrinka s pobjedom protiv Tsonge s 6:1,3:6, 6:3, 6:2, Monfils je potom izjednačio pobijedivši Federera s 6:1, 6:4, 6:3, da bi put prema naslovu otvorili Federer i Wawrinka pobjedom u paru u subotu nad Julienom Benetauom i Gasquetom 6:3, 7:5, 6:4.

U nedjelju je na finalu ponovno oboren rekord u posjeti Davis Cupu, Federera i Gasqueta gledalo je 27.448 ljudi na stadionu u Villeneuve d'Ascqu ili 16 gledatelja više negoli u petak, kada je također oboren rekord.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider