Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nije im bilo lako

Federer prošao u četiri, Raonicu trebalo pet setova

Vrlo zanimljiv program trećeg kola donio je samo dva susreta koja su riješena u tri seta. Roger Federer, Tomaš Berdych, Milos Raonic, samo su neki od igrača koji su morali odrađivati posao "prekovremeno"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roger Federer za protivnika je imao Dmitrija Tursunova, međutim nije mu bilo lako. Prva dva seta bila su potpuno izjednačena i tek u nastavku meča osjetila se razlika u kvaliteti čime je Federer stigao do svoje 61. pobjede u Roland Garrosu.

Jedini koji su slavili u tri seta bili su Ernests Gulbis protiv Radeka Štepaneka i Jo-Wilfried Tsonga na krilima domaćih navijača protiv probuđenog Poljaka Jerzyja Janowicza.

Set je izgubio i Tomaš Berdych koji je imao neugodnog protivnika u Španjolcu Robertu Bautisti Agutu, tenisaču koji prilično napreduje jedno je od ugodnijih iznenađenja u posljednjih godinu dana.

John Isner je prošao u četiri seta u susretu u kojem su igrana tri tie-breaka, a četvrti set dobio je sa 7-5. Tommy Robredo nije iskoristio nijednu od 13 break lopti i nije naplatio 74 neprisiljene pogreške Isnera. Uz pomoć odličnog servisa Amerikanac je zabilježio respektabilan broj od 77 winnera. S druge strane Robredo je imao samo 11 neprisiljenih pogrešaka i tri osvojena poena više u meču, ali svejedno je poražen.

Drame je bilo i u dvoboju učenika Ivana Ljubičića, Milosa Raonica, i Gillesa Simona. Raonic je odnio pobjedu u pet setova u meču u kojem je Simon imao 2-1 u setovima, a Raonic poput Isnera čak 74 neprisiljene pogreške. Kanađanin se ipak na kraju spasio i prošao u četvrto kolo.

U subotu će na terenu biti Ivo Karlović koji prema rasporedu igra na terenu broj dva protiv Kevina Andersona drugi meč dana nakon što svoj susret završe Maria-Teresa Torro-Flor i Simona Halep. (TS)

 

Roland Garros, tenisači, treće kolo:

 

Ernests Gulbis (Latvija, 18) - Radek Štepanek (Češka) 6-3, 6-2, 7-5

Roger Federer (Švicarska, 4) - Dmitrij Tursunov (Rusija) 7-5, 6-7(7), 6-2, 6-4

Tomaš Berdych (Češka, 6) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 27) 6-1, 6-2, 6-7(4), 6-4

John Isner (SAD, 10) - Tommy Robredo (Španjolska, 17) 7-6(13), 7-6(3), 6-7(5), 7-5

Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 13) - Jerzy Janowicz (Poljska, 22) 6-4, 6-4, 6-3

Milos Raonic (Kanada, 8) - Gilles Simon (Francuska, 29) 4-6, 6-3, 2-6, 6-2, 7-5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider