Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliki preokret

Federer propustio 15 break-lopti pa dokrajčio Tsongu

Gotovo dva i pol sata su trebala Rogeru Federeru da slomi otpor Jo-Wilfrieda Tsonge u četvrtfinalu ATP turnira iz serije Masters 1000 u Monte Carlu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarski je tenisač na koncu slavio s 2:6, 7:6(6), 6:1, došavši do 11. pobjede u 15. međusobnom meču protiv Francuza. Svoj četvrti finale u Monte Carlu (sva tri dosadašnja je izgubio od Rafaela Nadala) lovit će protiv boljeg iz dvoboja Novaka Đokovića i Guillerma Garcia-Lopeza.

Federer se dugo mučio u meču protiv Tsonge, u jednom je trenutku bio i jako blizu poraza, a tek nakon što je u 16. prilici prvi put došao do breaka (!), voda je konačno krenula na njegov mlin. Dvanaesti igrač svijeta je lakoćom došao do prvog seta, dvaput oduzevši servis švicarskom genijalcu.

U drugom setu Federer nije uspio iskoristiti nijednu od čak deset break-lopti, a pri vodstvu Tsonge sa 6:5 je gubio na svome servisu s 0:30. Bio je samo dva poena udaljen od poraza, ali uspio se izvući i povesti u tie-breaku sa 6:3. Ni tu mukama nije bio kraj jer je Tsonga izjednačio na 6:6, ali nakon toga je ipak izgubio dva poena u nizu.

To ga je očito slomilo jer mu je Federer u trećem setu napokon oduzeo servis i poveo s 2:0, pa potom napravio još jedan break i priči je bio kraj.

U ranijim je mečevima, podsjetimo, David Ferrer kreirao senzaciju pobijedivši prvog igrača svijeta Rafaela Nadala, dok je Stanislas Wawrinka očekivano bio bolji od Milosa Raonica.

ATP Monte Carlo, četvrtfinale:

Ferrer (6) - Nadal (1) 7:6(1), 6:4

Wawrinka (3) - Raonic (8) 7:6(5), 6:2

Federer (4) - Tsonga (9) 2:6, 7:6(6), 6:1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider