Tenis
SPORTOVI
Tenis
Za 40 minuta

Federer 'pomeo' suparnika za polufinale Hallea

Švicarski tenisač Roger Federer prvi je polufinalist ATP turnira u njemačkom Halleu. Za manje od 40 minuta igre Federer je na travi slavio protiv domaćeg igrača Mische Zvereva sa 6-0, 6-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Malo je reći da je švicarski "čarobnjak" očitao lekciju njemačkom predstavniku Zverevu. Bila je to jedna, iz njemačkog kuta gledanja, brutalna predstava Federera, koji je pogađao kako je htio, gdje je htio i kada je htio.

Zverev je pak cijelo vrijeme izgledao prilično nezainteresirano, no zasigurno nije želio izgubiti od najboljeg igrača svih vremena ne uzevši mu pritom nijedan gem.

Ovo nije prva pobjeda za Federera ovakvim rezultatom s obzirom da je na Mastersu u Šangaju 2005. godine na jednaki način "kaznio" Gastona Gaudija.

Recimo da je Federer sveukupno prepustio 22 poena Zverevu u cijelome meču, od čega 14 na njegovom servisu. Švicarac je na svom početnom udarcu izgubio osam poena, ali nije bio suočen s ijednom break-loptom.

Federer će za ulazak u finale turnira koji je dosada osvajao pet puta igrati protiv pobjednika meča između Tommyja Haasa i Gaëla Monfilsa. Upravo je Nijemac Haas prošle sezone uzeo naslov, pobjedivši u finalu Federera. (TS) 

ATP Halle, četvrtfinale:

Federer (1) - Zverev 6-0, 6-0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider