Tenis
SPORTOVI
Tenis
U utorak Ivan i Ivo

Federer odlično krenuo u rodnom Baselu

Švicarac Roger Federer, peterostruki pobjednik ATP 500 turnira u Baselu, lako se plasirao u 2. kolo turnira koji se igra u njegovom rodnom gradu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom ovogodišnjem nastupu na turniru na kojem je nekad bio skupljač lopti, 32-godišnji Federer pobijedio je 62. tenisača svijeta, Francuza Adriana Mannarina 6:4, 6:2 za 71 minutu igre. Iskoristio je 4 od 13 break lopti, dok je Mannarino realizirao svoju jedinu iz prvog seta. Federer je tako stigao do bilance 48:8 u Baselu, a u 2. kolu ga očekuje pobjednik ogleda između Uzbekistanca Denisa Istomina i Argentinca Horacija Zeballosa.

Nastup za Federera u rodnom gradu ove godine je posebno važan, jer još nije osigurao svoje mjesto na završnom turniru osmorice najboljih tenisača svijeta u Londonu početkom studenog, ali bi s dobrim rezultatom u Baselu učvrstio svoje izglede za nastup na ATP World Tour Finalsu, kojeg je osvojio šest puta.

U utorak će prve nastupe u Baselu imati i dvojica hrvatskih predstavnika. Ivan Dodig će od 14 sati igrati na terenu broj 2 protiv Argentinca Carlosa Berlocqa, dok će Ivo Karlović od 20 sati na središnjem terenu odmjeriti snage s Čehom Tomašom Berdychom, koji je postavljen za 2. nositelja.

Branitelj naslova i prvi nositelj je Argentinac Juan Martin del Potro, koji je lani u finalu pobijedio baš Federera.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider