Tenis
SPORTOVI
Tenis
brzo ga riješio

Federer nije želio 'derbi': Tsonga bez šanse

Poslastica dana na Australian Openu, prvom teniskom Grand Slam turniru godine, je ostavljena za kraj ponedjeljka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Meč Rogera Federera i Jo-Wilfrieda Tsonge je trebao biti derbi, no dogodio se šou švicarskog tenisača koji je vrlo lako, lakše nego u danima kada je bio u znatno boljoj formi, pobijedio sa 6-3, 7-5, 6-4.

Tsonga je u cijelom meču imao jednu jedinu break-loptu. Istina, ona je mogla posve zakomplicirati meč jer se dogodila u gemu kada je Federer servirao za meč. No, Švicarac se spasio te jedne neugodnosti u meču i slavio za prolaz u četvrtfinale gdje će igrati protiv Andyja Murrayja.

Federer je igrao gotovo genijalno na vlastiti servis: osvojio je čak 88 posto poena poslije prvog servisa (42 od 48), te čak 69 posto poslije drugoga. Imao je i 14 izravnih poena više (43-29) od inače uvijek agresivnog Tsonge, no ovom prilikom je zbilja sve u meču išlo na jednu stranu i čekala se samo Švicarčeva egzekucija, koja se i dogodila nakon nešto manje od dva sata igre.

Australian Open, osmina finala tenisača:

Federer (6) - Tsonga (10) 6-3, 7-5, 6-4

Nadal (1) - Nishikori (16) 7-6(3), 7-5, 7-6(3)

Murray (4) - Robert 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-2

Dimitrov (22) - Bautista Agut 6-3, 3-6, 6-2, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider