Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sedmi trijumf

Federer nadigrao Đokovića: Wimbledon, Halle, a od sada i Dubai!

Švicarski tenisač Roger Federer svladao je Srbina Novaka Đokovića sa 6-3, 7-5 u subotnjem finalu Dubai Duty Free Championshipa i obranio prošlogodišnji naslov, te po sedmi put u karijeri osvojio ovaj turnir.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wimbledon, Halle, a od subote i Dubai, mjesta su na kojima je Roger Federer trijumfirao po sedam puta u karijeri. U njihovom 37. međusobnom dvoboju, Federer je po 20. put nadigrao svjetskog "broja 1" Novaka Đokovića i stigao do svog 84. naslova u karijeri, a drugog u 2015. nakon trijumfa u Brisbaneu. Bio je to i njihov 11. finalni obračun, a u njima je srpski tenisač još uvijek uspješniji i vodi sa 6-5.

Federer je u subotnjem finalu za pobjedu trebao 84 minute, a za slavlje Švicarca presudne su bile iskorištene break-lopte. Federer je iskoristio obje prilike do kojih je stigao, po jednu u svakom setu, dok je Đoković ostao bez realizacije, iako je u prvom setu imao dvije, a u drugom čak pet break-lopti. Đokoviću je ovo prvi poraz u finalima Dubaija, nakon četiri trijumfa, dok je Federeru za svoj sedmi naslov u devetom finalu zaradio 500 bodova i 505.000 američkih dolara.

ATP Dubai - finale:

Roger Federer (Švi/2) - Novak Đoković (Srb/1) 6-3, 7-5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider