Tenis
SPORTOVI
Tenis
Wimbledon

Federer i Wawrinka izborili međusobni ogled u četvrtfinalu

Dvojica najboljih švicarskih tenisača, Roger Federer i Stanislas Wawrinka, izborili su međusobni ogled u četvrtfinalu Wimbledona…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedmerostruki pobjednik turnira Roger Federer svladao je u osmini finala Španjolca Tommyja Robreda 6-1, 6-4, 6-4, te je upisao 11. pobjedu u 12. ogledu s Robredom, 22. tenisačem svijeta. Španjolac je jedinu pobjedu ostvario u njihovom prethodnom srazu, prošle godine u osmini finala US Opena.

U ovom meču je Robredo imao samo jednu break-loptu, i to kada je Federer servirao za meč. Nije je iskoristio, pa je Federer i dalje jedini igrač na ovogodišnjem Wimbledonu koji još nije izgubio servis. Držao je servis u svakom od 54 servis-gema, spasivši pritom svih osam break-lopti svojih suparnika.

''Snažno sam krenuo u meč i u tom ritmu ostao do kraja. Jedino mi je bilo teže servirati za pobjedu. Vrlo sam sretan i zadovoljan pobjedom u tri seta, kao i mojom igrom koja je točno onakva po mojim željama. Dobro sam servirao, dobro sam se kretao, solidno sam vraćao servise. Jako sam zadovoljan'', rekao je Federer, kojeg sada očekuje sudar sa sunarodnjakom Stanislasom Wawrinkom.

Pobjednik ovogodišnjeg Australian Opena zaustavio je u osmini finala Španjolca Feliciana Lopeza 7-6(5), 7-6(7), 6-3, te je izborio svoj prvi četvrtfinale u Wimbledonu.

Federer vodi s 13-2 u pobjedama protiv svog prijatelja Wawrinke. No, zadnji meč, u finalu Monte Carla, dobio je Wawrinka.

''Jako se radujem još jednom meču sa Stanom'', veli Federer. (TS)

Wimbledon, tenisači, osmina finala:

Wawrinka (5) – Lopez (19) 7-6(5), 7-6(7), 6-3

Federer (4) – Robredo (23) 6-1, 6-4, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider