Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kakav će to show biti...

Najava za spektakl: Najveći ikad zaigrao tenis na - brodu

Fenomenalnu promociju turnira koji će se premijerno održati na jesen odradili su čarobnjak iz Basela i glavni domaći adut.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rekorder po broju Grand Slam naslova Švicarac Roger Federer i Čeh Tomaš Berdych igrali su tenis na brodu koji je plovio Vltavom u sklopu promocije prvog izdanja Laver Cupa koji će se od 22. do 24. rujna održati u praškoj O2 Areni.

Na Laver Cupu će igrati najbolji tenisači Europe protiv najboljih tenisača ostatka svijeta. Svaka momčad sastojala bi se od šestorice tenisača. Četvorica bi bila izabrana na osnovi ATP ljestvice, a još dvojicu bi odredili izbornici. Europu će voditi legendarni Šveđanin Bjorn Borg, a ostatak svijeta Amerikanac John McEnroe.

"Laver Cup je jedan od najuzbudljivijih novih turnira koji su se pojavili u svijetu tenisa. Radujem se što ću se udružiti s nekim od mojih najvećih rivala. Uvijek smo bili na suprotnim strana, a sada ćemo biti s iste strane mreže. Ovo će biti posve novo iskustvo i za tenisače, ali i gledatelje," kazao je vlasnik 18 Grand Slam naslova i pobjednik ovogodišnjeg Australian Opena.

Nova ideja koja bi mogla pasti na plodno tlo

Laver Cup će se igrati po uzoru na Ryder Cup, natjecanje golfera s 90-godišnjom poviješću, a u kojem se reprezentacije SAD-a i Europe sastaju svake dvije godine.

Tvorci ideje o novom teniskom formatu su Roger Federer i njegova menadžerska kompanija TEAM8. Natjecanje će se od 2017. godine održavati svake godine, osim u godinama kad se održavaju Olimpijske igre, a igrat će se sredinom rujna, u tjednu iza US Opena.

Domaćini bi se, baš kao i u slučaju Ryder Cupa, mijenjali iz godine u godinu, a prvo izdanje održat će se u Pragu.

"Sretan sam što će se prvo izdanje ovog turnir održati u mojoj domovini. Bilo bi sjajno kada bi zaigrao u istoj momčadi s Rogerom", kazao je Berdych, trenutačno 14. tenisač svijeta.

Europa s Murrayjem, Đokovićem i Wawrinkom?

Federer i Berdych su u sklopu promocije turnira igrali mini-tenis na brodu koji je plovio Vltavom.

"Bilo je to sjajno i neobično iskustvo", dodao je Švicarac. Potom su se prošetali Karlovim mostom, te se družili s navijačima na Starogradskom trgu.

Ukoliko neće biti otkazivanja Europu bi mogla predvoditi prva tri tenisača s ATP ljestvice Andy Murray, Novak Đoković i Stan Wawrinka.

"Na papiru je Europa favorit, ali to ništa ne znači. Ostatak svijeta ima niz kvalitetnih igrača, a sve će ovisiti o formi igrača", dodao je Federer.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider