Tenis
SPORTOVI
Tenis
Murray osvojio Queens

Federer do naslova nakon jednog jedinog izgubljenog seta na turniru

Nakon što je u polufinalu pobijedio Ivu Karlovića, Roger Federer slavio je protiv Talijana Andreasa Seppija i osvojio turnir u Halleu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarcu ju za novu titulu bilo potrebno sat i 51 minutu igre, a slavio je sa 7:6, 6:4. Prvi set dobio je u tie-breaku, baš kao što je dobio oba seta protiv Karlovića, dok je u drugom setu do breaka došao u posljednjem gemu susreta. Zanimljivo, bilo je to jedino oduzimanje servisa u cijelom meču.

"Ove je vrlo poseban trenutak, osvojio sam svoj osmi naslov na ovom turniru. Oduvijek sam ovdje uživao u potpori navijača i zato mi je ovo jedan od najdražih turnira. 2013. godina za mene je bila teška, 2014. je bila bolja, a nakon ovog trofeja 2015. mi je još bolja. Nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu', rekao je Federer, koji je na cijelom turniru izgubio samo jedan set.

Švicarskom tenisaču ovo je 86. titula u karijeri, 15. na travnatoj podlozi.

Britanski tenisač Andy Murray po četvrti puta u karijeri osvojio je ATP turnir u Queen's Clubu nakon što je u nedjelju u finalu pobijedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6-3, 6-4.

Murrayju je ovo treći osvojeni turnir ove sezone, prije toga slavio je u Madridu i Muenchenu. Također, pridružio se Johnu McEnroeu, Borisu Beckeru, Lleytonu Hewittu i Andyju Roddicku koji su po četiri puta osvajali turnir u Queen's Clubu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider