Tenis
SPORTOVI
Tenis
Poraz od Nizozemske

Fed Cup: Hrvatska krenula porazom

Hrvatska Fed Cup reprezentacija porazom je počela nastup na turniru Prve skupine (euroafrička zona) koji se održava u Budimpešti. U susretu 1. kola u grupi A sa 3-0 bolja je bila Nizozemska...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom dvoboju dana Petra Martić je bila na dobrom putu prema pobjedi nad Richel Hogenkamp, 205. igračicom svijeta, jer je, među ostalim, kod 6-4, 5-5 imala četiri 'break' lopte, a u trećem setu je imala 4-3 i servis. Na kraju je ipak do pobjede stigla nizozemska tenisačica rezultatom 4-6, 7-5, 7-5.

Na 2-0 potom je povisila Kiki Berthens (124.), svladavši Donnu Vekić sa 6-2, 6-4, u meču u kojem je hrvatska tenisačica četiri puta gubila servis.

U dvoboju parova Bertens i Michaella Krajicek su sa 7-5, 6-2 svladale Petru Martić i Dariju Jurak.

''Očekivali smo težak meč, ali smo priželjkivali pozitivan rezultat. Prvi meč je bio jako izjednačen, šteta što Petra nije nekoliko važnih lopti odigrala drugačije. Berthens je bila bolja od Donne, kojoj servis nije funkcionirao, a u dvorani je u takvom slučaju teško očekivati bolji rezultat'', rekla je izbornica Iva Majoli.

''Moramo gledati naprijed, fokusirati se na ono što slijedi. Idući je Luksemburg, nadam se da će biti bolje nego danas'', dodala je Majoli.

Susret Hrvatske i Luksemburga na rasporedu je u srijedu u 16 sati. (TS)

Fed Cup, euroafrička zona, 1. kolo skupine A:

NIzozemska - Hrvatska 3-0

Hogenkamp - Martić 4-6, 7-5, 7-5

Bertens - Vekić 6-2, 6-4

Bertens / Krajicek - Martić / Jurak 7-5, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider